Kuymak Karadeniz yöresinden çıkarak adını tüm Türkiye'ye duyurmayı başarmış bir lezzettir. Herkes tarafından sevilen kuymak, mıhlama gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Trabzon tereyağı, kolot peyniri ve kaşar peyniri ile yapılan kuymak tarifi vazgeçilmez lezzetlerinizden olacak. Kahvaltı ve sahur sofralarınızı süsleyecek mıhlama tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Kuymak tarifi: Kuymak nasıl yapılır?
KUYMAK TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı ılık su
- Kolot peyniri
- Kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lezzetli ve besleyicisi tavuk suyu çorba tarifi: Tavuk suyu çorba nasıl yapılır?
KUYMAK TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tavaya tereyağını alıp eritin.
- Tereyağının üzerine mısır ununu ekleyin ve güzelce kavurun.
- Hafif renk değiştiren mısır ununa suyu ekleyin ve karışım özdeşleşene kadar karıştırın.
- Kolot peynirini ince teller haline getirin, kaşar peynirini rendeleyin.
- Kaynamaya başlayan kuymağın üzerine kolot peyniri ve kaşar peynirini serin.
- Kapağını kapatıp kaşarlar eriyip, tereyağı üst tarafa çıkana kadar kısık ateşte pişirin.
- Kuymak tarifi hazır. Afiyet olsun…
Nefis yağlama tarifi: Kayseri usulü yağlama nasıl yapılır?
KUYMAK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon kuymak tarifi yaklaşık 407 kalori içermektedir.
En kolay ev yapımı puding tarifi: Evde kakaolu puding nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?