Föndü Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 17.3.2016 11:10 Güncelleme Tarihi: 17.3.2016 11:16
Föndü Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 450 gr. bitter çikolata
  • 2 bardak krema

Hazırlanışı

  • Çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve bu kabı da sıcak su dolu (neredeyse kaynayacak) bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Suyun çikolata bulunan kaba girmemesine özen gösterin.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla çikolata eriyip ve kremayla karışacak kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Yumuşak bir kıvama geldiğinde hemen 8'e bölüp batırma malzemeleriyle servis edin.

Püf noktası

  • Eğer fondünüz katılaşmaya başlarsa hemen içine bir tatlı kaşığı krema daha koyup hızlıca karıştırın. Böylece fondü akışkan kalacaktır. Fakat fondü bekletilirse tekrar katılaşabileceği unutulmamalıdır.

Farklı lezzetlerle çikolatalı fondü önerileri

  • Egzotik Meksika çikolatası elde etmek için fondünüze sadece yarım çay kaşığı tarçın ve acı biber ekleyin.
  • Fondünüze bir ya da iki çorba kaşığı ekleyeceğiniz Bailey's Irish Cream, romantik gecenizde unutulmayacak bir tat yaratacaktır.
  • Vanilya tutkunuysanız, bir iki damla vanilya özü ekleyebilirsiniz.
  • Ekleyeceğiniz bir tutam Türk kahvesi, kahve tutkunlarının ve uyanık kalmak isteyenlerin vazgeçilmez fondüsünü yaratabilir.
  • Meyveli tatlardan hoşlanıyorsanız biraz portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
  • Beyaz çikolatayı seviyorsanız beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ancak beyaz çikolatayı eritmek için kısık ateş tercih etmelisiniz.
ARKADAŞINA GÖNDER
Föndü Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz