Malzemeler
- 450 gr. bitter çikolata
- 2 bardak krema
Hazırlanışı
- Çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve bu kabı da sıcak su dolu (neredeyse kaynayacak) bir tencerenin içine yerleştirin.
- Suyun çikolata bulunan kaba girmemesine özen gösterin.
- Tahta bir kaşık yardımıyla çikolata eriyip ve kremayla karışacak kıvama gelene kadar karıştırın.
- Yumuşak bir kıvama geldiğinde hemen 8'e bölüp batırma malzemeleriyle servis edin.
Püf noktası
- Eğer fondünüz katılaşmaya başlarsa hemen içine bir tatlı kaşığı krema daha koyup hızlıca karıştırın. Böylece fondü akışkan kalacaktır. Fakat fondü bekletilirse tekrar katılaşabileceği unutulmamalıdır.
Farklı lezzetlerle çikolatalı fondü önerileri
- Egzotik Meksika çikolatası elde etmek için fondünüze sadece yarım çay kaşığı tarçın ve acı biber ekleyin.
- Fondünüze bir ya da iki çorba kaşığı ekleyeceğiniz Bailey's Irish Cream, romantik gecenizde unutulmayacak bir tat yaratacaktır.
- Vanilya tutkunuysanız, bir iki damla vanilya özü ekleyebilirsiniz.
- Ekleyeceğiniz bir tutam Türk kahvesi, kahve tutkunlarının ve uyanık kalmak isteyenlerin vazgeçilmez fondüsünü yaratabilir.
- Meyveli tatlardan hoşlanıyorsanız biraz portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
- Beyaz çikolatayı seviyorsanız beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ancak beyaz çikolatayı eritmek için kısık ateş tercih etmelisiniz.