İngiltere'nin kuzeybatısındaki Southport kasabasında geçen hafta üç kız çocuğunun bıçaklı bir saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından, aşırı sağcı grupların polisle çatıştıkları gösteriler ülke çapına yayıldı.
Sosyal medyada yayılan ve saldırganın "İslamcı bir göçmen olduğu" yalanı ile harekete geçen aşırı sağcı grupların gösterileri devam ediyor.
Polis, şüphelinin Galler'in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklasa da aşırı sağcılar Müslümanları ve göçmenleri protesto etmek için eylem düzenliyor.
YAĞMALIYORLAR
Aşırı sağcı göstericiler Southport'taki camiye saldırdı. Sunderland kentinde bir karakolu yaktı. Middlesbrough kentinde bir araya gelen aşırı sağcılar ise sığınmacıların tutulduğu bir oteli yakmaya çalıştı.
Aşırı sağcılar ayrıca birçok dükkanı yağmaladı. İngiliz basını ise aşırı sağcıları henüz "Yağmacılar" ya da "teröristler" olarak tanımlamıyor.
İSRAİL'E SİLAH SATIŞINI DURDURACAKLARDI
İngiltere'de 4 Temmuz'daki genel seçimlerden zaferle çıkan yeni İşçi Partisi hükümetinin, İsrail'e silah satışı yapan firmalara verilen silah ihracat lisanslarına kısıtlama getirebileceği iddiaları gündeme geldi.
Hükümet ayrıca Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na Ocak'ta kesilen finansman desteğine devam edeceğini de duyurmuştu.