Samet Zili
Samet Zili
14 Şubat için partnerinizi kendinize tekrar âşık etmeye hazır mısınız?
14.02.2022 | Pazartesi

Öncelikle Sevgililer Günü'nün tarihini anlatalım... Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına göre; bu özel günün çıkışı, M.S. 3. yüzyılda din adamı Aziz Valentine'in gizlice kıydığı nikâhlara dayanıyor.

O zamanlar Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamış. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikâhlar yaparak gençleri evlendirmeye devam etmiş.

Bu "ihanetinin" karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine, M.S. 270 yılında, 14 Şubat günü idam edilmiş. İşte bu sebeple her yıl 14 Şubat'ta hemen her ülkede sevgililer "aşkı" kutluyor. Sevgililer Günü bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizcesi St. Valentine's Day) olarak da biliniyor.
Ayrıca "valentine" kelimesi, Batı medeniyetlerinde "hoşlanılan kişi" veya "sevgili" anlamlarında kullanılıyor.

SADECE KIYAFETE DEĞİL SAÇINIZA DA ÖZEN GÖSTERİN
Gelelim günümüze... 14 Şubat yaklaşırken tüm sevgilileri tatlı bir telaş sardı. Romantizmin doruklara ulaşacağı o gün için hazırlıklara şimdiden start verildi.

Hediyeler alınmaya, rezervasyonlar yapılmaya, o gün giyilecek kıyafetler için alışverişe çıkılmaya başlandı.
Unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek ve güzelliğiyle partnerini kendine yeniden âşık etmek isteyen kadınlara tavsiyem, sadece kıyafetlerine değil saçlarına da azami özen göstermeleri. Malum, kadının en güzel aksesuvarı saçı...

Peki hangi modeller tercih edilebilir?

Romantik saç modelleri denildiğinde akla ilk gelenlerden biri, şüphesiz dalgalı saç modelleridir. Dalgalı saçlar hem şık hem de günlük kıyafetlerle tercih edilebilir.
Değişiklik isteyenler, akşam yemeğinde şık bir saç aksesuarı kullanarak daha havalı bir görünüm elde edebilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKANLARI: AT KUYRUĞU, TOPUZ VE ÖRGÜ

At kuyruğu veya topuz da asil görünen modellerden. Romantik bir akşam yemeği için her ikisi de ideal seçim. Saçlarınız uzun değilse, dağınık taranmış topuzlarla da oldukça havalı görünebilirsiniz. Sezonun trendi maksimalist küpeler ve şık bir elbiseyle gecenin yıldızı olabilirsiniz.

Öte yandan örgülü saçlar da romantik bir akşam yemeği için çok uygun. Geçmişe dönüp aşkı ilk kez tattığınız günleri ve o dönem yaptığınız sevimli örgü modellerini hatırlayın. Örgü saç her zaman romantik ve zarif kadın figürünü temsil eden modeller arasında yer alır.

İster cool bir kıyafet seçimiyle, ister şık bir elbiseyle; örgü modellerini hemen hemen her kombinle kullanabilirsiniz. Ayrıca kolay uygulanabilen bu modeli evde kendi başınıza da yapabilirsiniz.

Tüm sevgililerin Sevgililer Günü'nü şimdiden kutluyorum. Sevgiyle kalın...

SON DAKİKA SON DAKİKA