Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Futbol Ateşi'

Pazartesi gecesi atv'de yeni bir futbol programı başladı. Reha Muhtar'ın yönettiği 'Futbol Ateşi'nin yorumcuları; Ömer Çavuşoğlu, Abdürrahim Albayrak, Kazım Kanat ve Ali Aydın'dı.
Programı benzerlerinden ayıran özellik ise stüdyoya kurulmuş olan üç 'tribün'dü. Buralara taraftarlar yerleşmişti: Sunucunun solunda G.Saray'ın Ultraslanlar'ı... Karşısında BJK'li üniversiteliler ve tribün liderleri. Sağında ise F.Bahçeli üniversiteliler...
23:20'de başlayan programı saatlerce seyrettim. Ve tatmin olmadım.
Çünkü şöyle bir olay sık sık tekrarlandı... Diyelim ki Ömer Çavuşoğlu, BJK'nin eski hocası Del Bosque'yi eleştiren laflar ediyor. Bu noktada, programın mantığı gereği Reha Muhtar, sözü Çarşı grubunun lideri Alen'e veriyor. Alen hamasi bir konuşma yaparak Del Bosque'nin aslında ne kadar önemli bir teknik direktör olduğunu belirtip hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor... Ve ardından Kartal'ın eski kaptanı, yeni hocası Rıza Çalımbay'ı övüyor. Bunun üzerine çevresinde oturan BJK taraftarları onu çılgınca alkışlayıp, sloganlar atıyor.
Aynı olay G.Saray ve F.Bahçe söz konusu olduğunda da tekrarlanıyor: 'Bizi kimse yıkamaz', 'Dimdik ayaktayız', 'Şanlı geçmişimiz', 'Geleceğe güvenle bakıyoruz' türü laflar... Ve ardından alkışlar.
Ee, peki bir futbolsever olarak ben bundan ne öğreniyorum? Hiçbir şey!
Hangi konuşma daha fazla alkış alırsa; o haklıymış, doğruymuş, geçerliymiş gibi duruyor ki bunun yanlış olduğunu biliyoruz.
Aslında 'Futbol Ateşi'nin tribüne söz vermesi çok yerinde. Ben özellikle G.Saraylı ya da BJK'li taraftarların ve tribün liderlerinin kulüp yönetimleri, hocalar ve futbolcular hakkında neler düşündüğünü, hangi değerlendirmeleri yaptığını gerçekten çok merak ediyorum. Ne var ki böyle bir ortamda onların samimi fikirlerini, ayrıntılı analizlerini öğrenmek mümkün olmuyor. Çünkü alkışların, ıslıkların, sloganların arasında rasyonel bir tartışma ortamı oluşmuyor. Keşke takımları birer taraftar temsil etseydi de tribünlerin hakiki duygu ve düşüncesini dinleyebilseydik.
'Futbol Ateşi' eğlenceli, hareketli bir program. Ancak bilgilenme açısından en azından bana bir katkısı olacağını sanmıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA