Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Yaşlı ama çok tehlikeli

Çocukken sabahın köründe kalkıp Muhammed Ali'nin karşılaşmalarını siyah-beyaz televizyonda izlerdim. Ali'den sonra olayın gazozu kaçtı. Benim de boksa ilgim kalmadı.
Bu yüzden, ne Bernard Hopkins'in farkındaydım, ne de onun Sergey Kovalev ile yapacağı karşılaşmanın...
Benim gibi konuya yabancı okurlarımız, "Kim ki bunlar" diyecektir.
Sergey Kovalev bir Rus. 1983 doğumlu. Yani 31 yaşında. Dünya "Yarı Ağır Sıklet" Şampiyonu (light heavyweight; 80 kilo civarı)... En büyük özelliği, çok güçlü olması... Tabiri caizse "kodu mu oturtan" bir boksör...
Kovalev rakiplerini genellikle nakavt ederek geçiyor. Hatta ona "katil" diyenler var: 2011'de indirdiği Roman Simakov komaya girdi, hastaneye kaldırıldı, nihayetinde öldü.
Benim bu satırları yazmama sebep olan diğer boksör Bernard Hopkins ise 49 yaşında. Hayır, yanlış okumadınız:1965 doğumlu.
ABD'li Hopkins boks tarihinin en yaşlı şampiyonu... Şu anda Dünya Yarı Ağır Sıklet Şampiyonu unvanına sahip... (Evet, iki boksör de aynı kategoride ama farklı organizasyonların şampiyonları.)
Hopkins'in ilgimi çekmesinin tek nedeni yaşı değil. Zekâsı! Boksörlere yakıştırılan bir özellik değildir "zekâ"...
Ancak Hopkins farklı... Her karşılaşma öncesi rakibini inceden inceye analiz edip, strateji ve taktiklerini belirliyor. Mesela yaşı nedeniyle maçı yavaşlatıyor. Engin tecrübesi sayesinde bilmediği numara yok.
Özetle rakipleri Hopkins'in kaslarından değil, aklından çekiniyor.
Biri kuvveti, diğeri zekâyı temsil eden iki boksör, cumartesi günü yerel saatle 15.15'te Atlantic City'de karşılaşacak. (Türkiye saatiyle 22.15).
Yabancı kanalları izleyebilenler kaçırmasın. Hangisi kazanırsa kazansın; romanlara, filmlere konu olacak bir karşılaşma bu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA