Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-77

İnsan niçin yaşadığını bilmezse günü gününe yaşamakla kalıyor; günün geçmesini, gecenin gelmesini beklemekten başka zevki olmuyor. Bugün nasıl yaşadım, sorusuna cevap vermeden uykuya dalıyor, ertesi gün gene aynı hayat. (GONÇAROV / Oblomov)

***
Kötü yazılmış bir senaryonun içine figüran olarak hapsedilmiştim sanki. Burada ayna karşısında sürekli çalışılan replikler ve tiratlar pratik yapılıyor; bomboş, yeri olmayan türlü türlü laflar söyleniyordu. Çünkü afili cümlelerle besteledikleri hakikati bir türlü diledikleri kişilerin suratına çarpamıyorlardı. Onların borusu anca buralarda, hayranlarıyla çevrelenen mekanlarda ötebilirdi. (KAAN BURAK ŞEN / Hayatındaki Tüm Kışları Unutan Adam)
***
Hafızayı sükunete kavuşma hamlelerinde desteklemek gerek. Çünkü bir de kötü hafıza var ve sahneyi istila etmeye meyilli. Kötü hafıza başkalarıyla boş yere meşguliyet demek, yıpranma ve gevezelik. (P. SOLLERS / Medyum)
***
Birden, güzellik denen şeyin, uzun yıllar arasında, farklı yaşta iki kişinin karşılaşmasıyla çakan bir kıvılcımdan başka bir şey olmadığını düşündü. Güzellik, zamanı silip götürüyordu ve zamana karşı bir başkaldırmaydı. (M. KUNDERA / Gülüşün ve Unutuşun Kitabı)
***
Güzellik bir gecikmedir, "geç gelen"dir. (BYUNG-CHUL HAN / Güzeli Kurtarmak)
***
Bir gece senden uzakta, bir kurtarıcı gibi bekledim gündüzü. (M. DURAS / Hiroşima Sevgilim)
***
Palyaço elbisesi giydiğimiz sürece, birileri bize "başka numaran var mı?" diye soracaktır. (A. ALİ URAL / Makyaj Yapan Ölüler)
***
Elimizden kaçıp kurtulan ve bizim sevgimizle beslenenden başka bir şeye sahip değiliz: Rüyada bir ağaç, ıssızlıkta bir yüz, gökyüzünde bir ışık. (C. BOBIN / Eksik Parça)
***
Allah'ından, kitabından bulsun kim kimin hayalini, neşesini çalıp gittiyse. (MAHİR ÜNSAL ERİŞ / Olduğu Kadar Güzeldik)
***
Denizin taşıdığı duygudan, dünyayla bağlantısı olmayan o çalkantının getirdiği sarhoşluk duygusundan vazgeçebilecek misin? Vedalaşmanın heyecanından vazgeçebilecek misin? (YUKİO MİŞİMA / Denizi Yitiren Denizci)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA