Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-104

Gelecekten gelen sarsıntılar... (GEOFF DYER / Zona)

***

Hayatım tarafından tuzağa düşürüldüm. (A. TARKOVSKİ / Zaman Zaman İçinde)

***

Bir oyun oynuyorlar. Oynamıyormuş gibi yapma oyunu. Onların oyununu oynamaktan başka çarem yok, oyunu gördüğümü görmeme oyunu. ( R. D. LAING / Düğümler)

***

İçimizde bir yargıç ve suçlu vardır ama jüri yoktur. (ADAM PHILLIPS / Yasak Olmayan Hazlar)

***

Mantıklı olmak her zaman kolaydır. Ama sonuna kadar mantıklı olmak, işte o neredeyse imkansızdır. (ALBERT CAMUS / Sisifos Söylencesi)

***

Belki de bazı şeyler, bazı anlarda ancak tırnak içinde yaşanabiliyor, anlatılabiliyor, anlaşılabiliyordur. Pessoa'nın ifadeleriyle anlatacak olursak, konuşamayarak başladığımız ömrümüzü anlatamayarak geçirip tamamlarız. (RAMAZAN SARISAKAL / Kintsugi-Daha Kusurlu ve Daha Değerli)

***

İyi bir hayat yaşama kaygısı, git gide hayatta kalma kaygısına dönüşüyor. (BYUNG-CHUL HAN / Yorgunluk Toplumu)

***

Her şeyden haberdar olunan dünyada, derinliğine düşünmek için zaman yok. İktisat düşünmeyi engelliyor çünkü. (METİN SARFATİ / Uygarlığın Bunalımı)

***

"Bırakınız ne yaparlarsa yapsınlar" şiarı, kalplerin mühürlenip ruhların kararacağı günlerin şaşmaz habercisiydi. (Ş. TEOMAN DURALI / Çağdaş Küresel Medeniyet)

***

Bu dünya kapalı bir kapıdır. Engeldir ve aynı zamanda geçit... (SIMONE WEIL / Yerçekimi ve İnayet)

***

En sevdiğim ağaç çınardır (...) Her çınarda bir dede edası vardır. Onlar toprağımızın hakiki gururudur; belki dedelerimiz o heybetli, o dağ sükunetini onlardan öğrendiler. (A. H. TANPINAR / Beş Şehir)

***

Bulutlar, dağlar, ağaçlar insandan anlar. Biz çoğu zaman anlamayız (...) Dağlar insandaki kibrin alınmasına da yardımcı olur. Büyüklük duygunuz yerinden oynar. (İBRAHİM TENEKECİ / Yüksek Kader)

***

Modern ideolojiler yokken nerede isem, şimdi de oradayım. Memleketteyim. Modern ideolojiler gelmeden önce ne idiysem şimdi de oyum (...) Memlekete "memleket"ten bakıyorum. Sağcı, solcu, vb. değil, memleketçiyim. (HÜSAMETTİN ARSLAN / Twitmania, Etnomania, Şiddetmania)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA