Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kraliçe Elizabeth’in hafızasını övmüş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kraliçe Elizabeth hakkındaki gözlemlerini okurken, özellikle "Hafızası o yaşa göre son derece iyi" cümlesine takıldım. Ama önce Cumhurbaşkanı'nın Kraliçe hakkındaki sözlerinin tamamını hatırlayalım:
"Kraliçe 92 yaşında olmakla birlikte dehşet derecede bir hafızası var. Hafızası o yaşa göre son derece iyi.
Abdullah Bey'in Cumhurbaşkanı, benim Başbakan olduğum dönemde, biliyorsunuz Türkiye'yi ziyaret etmişti.
O ziyaretini, o vesileyle yaptığımız görüşmeyi tüm ayrıntılarıyla hatırlıyor. Ayrıca yaptığım bu ziyaretteki temaslarım hakkında da tafsilatlı biçimde bilgi sahibi olduğunu gördüm.
Konulara çok iyi hâkim olduğunu, her şeyi dingin biçimde anlattığını müşahede ettim."

Hafızaya not desteği
Kraliçe Elizabeth'in Türkiye'yi ziyareti sırasında yaptığı görüşmeleri hatırlamasının, açıkçası hafızasının gücü ile ilişkisi pek yoktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeden önce kendisine verilen notlara göz atarak, eski görüşmesini hatırlamıştır. Ayrıca şu anda Kraliçe Elizabeth'in ilgilenmesi gereken çok önemli bir sorun vardır ve bu sorunla uğraşırken, Ankara'ya geçmişte yaptığı ziyaretin detaylarını hatırlaması mümkün değildir.

Harry evleniyor
Söz konusu sorun, çok sevdiği torunu Prens Harry'nin yarın Amerikalı aktris Megan Markle ile evlenecek olmasıdır. 1968 doğumlu gelin Megan Markle hem Prens Harry'den iki yaş büyüktür hem de gelinin annesi Doria Ragland siyah derilidir. Bunun yanında düğünde gelini kolunda damada teslim etmesi beklenen baba Thomas da bir kalp ameliyatı geçirdiği için düğüne katılamayacaktır.

Kimin kolunda girecek?
Kısacası 92 yaşındaki Kraliçe'nin zihni bu gibi durumlar dışında hiçbir şeyle ilgilenmesine izin veremez...
Örneğin büyük büyük annesi Kraliçe Victoria kocası Prens Albert vefat ettiği için, iki kızını (Prenses Helena'yı 1866'da ve Prenses Beatrice'i 1885'te) damatlara kendisi teslim etmiştir. Bu durumda acaba Megam Markle kiliseye annesi Doria'nın kolunda mı girecektir?
Ya da bakarsınız gelin kiliseye Kraliçe Elizabeth'in kolunda girer.

Bir ihtimal
Bir diğer önemli sorun da, bu çiftin çocuklarının siyah derili olması ihtimalidir...
Eğer bu böyle olursa, Beyaz Saray'dan sonra İngiliz Kraliyet hanedanına da bir siyah derili karışacaktır.
Kısacası Kraliçe Elizabeth'in 92 yaşındaki belleğini şu anda bu gibi durumlar zorlamaktadır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA