Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kılıçdaroğlu’nun var olması Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haksızlıktır

Siyasi tablodaki akıl dışılık hiç dikkatini çekmiyor mu?
Tablonun bir yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Erdoğan kurduğu partiyi kısa sürede tek başına iktidara taşıdı. 2002 yılından bu yana girdiği her seçimi kazandı, her referandumu istediği sonuca bağladı. Ve şu ana kadar hiç yorulmadan, soluğu hiç tükenmeden hem yurtta hem de dünyada hangi sorun varsa üzerine gidiyor.

Oy oranları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu inanılmaz temposuna ve yorulmak bilmez çabasına karşı AK Parti'nin aldığı oy oranı yüzde 40'lar ile yüzde 50'ler düzeyinde dolaşıyor. Cumhurbaşkanı seçiminde de yüzde 52 oy aldı seçmenlerden...

Hep yenildi
Tablonun diğer yanında da ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var. Selefi Deniz Baykal, 1 Mart Tezkeresinde CHP'yi olumsuz oy vererek bu tezkereyi reddettirmesinin bedelini ABD-FETÖ ortak yapımı bir kaset komplosu ile devrilerek ödedi... Kemal Kılıçdaroğlu o günden bugüne girdiği her seçimde yönettiği CHP'yi yenilgiden yenilgiye sürükledi.

Garip söylemler
Kılıçdaroğlu'nun siyasi söylemleri de, açıkçası toplumda pek paylaşılmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan iftiralarından ötürü defalarca tazminat ödemeye mahkum edildi. AK Parti iktidarı ne yaparsa, Kılıçdaroğlu onun tersini söylemeyi siyaset etmek olarak sunuyor. Bu yüzden milli dava olarak benimsenmiş konularda gaflar yapıyor. Sonuçta bazen PKK'yı, bazen de FETÖ'yü akla getiren söylemler seslendiriyor.
Sonuçta bütün bu olumsuzluklara karşı Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, girilen her seçimde yenilse bile yüzde 22-25 oranında oy almakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanı şaşırtan çalışkanlığına ve çözüm üreticiliğine karşın AK Parti'nin alabildiği oy oranı da yüzde 50'yi pek bulamıyor.

Başarısızlık ödüllendiriliyor
Cevabını aradığımız soru ortada değil mi? Kemal Kılıçdaroğlu sonsuza kadar CHP'nin başında kalsa da bu partinin durumu değişmeyecektir. Ve Kılıçdaroğlu adeta sonsuza kadar CHP'nin başında durmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki varlığı siyasette başarısızlığın ödüllendirilmesi anlamına gelmiyor mu?

Haksızlık
Buna karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem siyasette hem de seçimlerde kazandığı zaferlere rağmen, karşısında rakip olarak ezik Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimindeki CHP'nin değişmez ana muhalefet olarak kalması haksızlık değil midir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA