Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Sonuç net ve açık…

Haber toplantılarımızın olmazsa olmazı, arkasında duramayacağımız haberden gol yemektir. Çok şükür bugüne kadar ne oftsayta düştük ne de gol yedik. Doğru bildiklerimizin hep arkasında durduk.
Geride bıraktığımız hafta Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) yaşanan logo krizinin ardından Ankara şubesindeki makam aracı skandalı gündeme bomba gibi düştü. Spor yazarı Erman Toroğlu'nun gündeme getirdiği Ankara şubesine TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir'in eşinin aracının allanıp pullanıp satılmasını 'İşte TSYD'nin skandal cipi' başlığı ile manşetimize taşıdık. Genç ve başarılı muhabirimiz Aykut Gören'in imzasını taşıyan bu haber üzerine TSYD genel merkezi şube başkanları ve yönetim kurulu ile olağanüstü toplanarak gelişmeleri değerlendirdi. Çıkan sonuç net ve açıktı… Haberimiz kaynağından teyit edildi. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin 53 yıllık logosunun üzerinden Türk bayrağının çıkartılması gündemi sarsmakla kalmadı, üyeler arasında da şok etkisi yaptı. Apar topar logo yeniden tasarlandı denilip kamuoyu ile paylaşıldı. TSYD yönetiminin keyfi uygulama ve aceleciliği bir başka hatayı beraberinde getirdi. Bu sefer de Türk bayrağı solda olması gerekirken boş bulunan sağ tarafa konulmuştu. 'Ben yaptım oldu' anlayışının tükenişi bunlar. Yönetimine dahi danışma, istişare etme zahmetinde bulunmayan zihniyet koca bir çınarı gereksiz bir tartışmanın içine sürüklemişti. 'TSYD'de neler oldu, neler yaşandı'nın ötesinde Sabah Ankara'nın başarılı haberciliğinin hakkını teslim etmek gerekir.
Haberimizde yazılan her satır her kelime doğrudur.
Özenle seçilmiştir.
Etik olmayan, ahlaki değerlerden yoksun bu davranış TSYD'ye imaj kaybettirmiştir.
Haberimiz kaynağından teyit edilmekle kalmadığı gibi sorumsuzluğa kılıf dahi bulunamamıştır.
Kısacası TSYD'de son dönem yaşananların sadece logo değişimindeki skandalla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Dileğimiz tüm bu yaşanmışlıkların, en yüksek merci olan genel kurul ile temizlenmesidir. Bu bağlamda İstanbul şubenin kongre çağrılarına cevap verilmeli.
Birlik ve beraberlikten dem vurup ayrımcılığı körükleyen bu yönetim derhal üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Ankara Şube yönetimine de bir çift sözüm olacak… Bu kadar teslimiyetçi bir yönetim anlayışını onaylamayınız. O aracı derhal genel başkana iade edin. Dik durun, tarih sizi yazsın… Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA