Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

James Bond da elektrikli modasına uydu

007 James Bond da dünyada yükselen elektrikli otomobil modasına uzak duramadı. Daniel Craig’in son kez Bond karakterini oynayacağı serinin 25’inci filminde ilk kez elektrikli bir otomobil sahneye çıkacak

İlk James Bond filmi 1962 yılında çekildi. Dr. No isimli filmde James Bond'u Sean Connery canlandırdı. Bu filmde 007 James Bond'un kullandığı otomobil Sunbeam Alpine Serisi II modeliydi. İlk filmden itibaren James Bond'un kullandığı özel donanıma sahip otomobiller büyük ilgi gördü.
Bugüne kadar çekilen 24 James Bond filminde birden fazla markanın otomobilleri kullanıldı. Alpine, Aston Martin, Bentley, BMW, Jaguar, Roll-Royce, Toyota ve Lotus gibi... Aston Martin açık ara en fazla James Bond otomobili oldu.
Bu gelenek 25'inci filmde de devam edecek gibi görünüyor. Daniel Craig son kez James Bond rolünü oynayacağı filmde yine İngiliz otomobil markası Aston Martin'i kullanacak. Ancak, bu otomobilin bugüne kadarki otomobillerden en büyük farkı elektrikli olması. İngiliz markanın tarihindeki ilk elektrikli otomobil olan Rapide E modeli, sınırlı sayıda sadece 155 adet üretilecek. 2020'de satışa sunulması planlanan modelin, fiyatı ise henüz belli değil.
Araçta bulunan iki elektrikli motor toplam 602 beygir güç ve 950 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hıza sadece 4 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızı 250 km/s. Hızlı şarj imkanı ile otomobilin bataryaları 1 saat içinde doluyor. Rapide E modelinin menzili ise tam dolu batarya ile 322 km.
Emisyon skandalı sonrasında dizelin popülaritesi azalırken, elektrikli otomobiller moda haline geldi. Yeni filminde Aston Martin'in yüzde 100 elektrikli modeli Rapide E'yi kullanacak James Bond da dünyada hızla artan elektrikli otomobil modasından uzak duramadı.

Avrupa'da voltaj yükseliyor
Avrupa'da elektrikli otomobillere olan talep her geçen gün artıyor. 2017'de 132 bin 800 adet olan elektrikli otomobil satışları yüzde 47 gibi yüksek artışla 195 bin 200 adete ulaştı. Bu sayının piyasada satışa sunulan elektrikli otomobillerle birlikte daha da artması bekleniyor.

007'nin efsane otoları
James Bond'un otomobilleri dışarıdan normal görünseler de farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Ağır silahlarla donatılmış bu otomobiller, bir denizaltına bile dönüşebiliyor. Bond filmlerinde ki bazı otomobiller şöyle:
Golden Eye-1995: BMW Z3 Roadster ve Aston Martin DB 5
Never Say Never Again-1983: Bentley
Casino Royal-1967: Supercharged Bentley
Dr. No-1962: Sunbeam Alpine II
Spectre-2015: Aston Martin DB 10
Skyfall- 2012: Jaguar XJ L

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA