Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SONAT BAHAR

Bize göz kırpan etkinlikler

Şehir hiç olmadığı kadar hareketli. Konserler, açık hava sinema ve tiyatroları, partiler, festivaller, sergiler derken sosyalleşmeye karar veren birinin işin içinden çıkması mümkün değil. Bu yüzden nasıl bir arayışta olduğunuza karar verip harekete geçmekte fayda var. Mesela "Bu yaz günlerinde kapalı alanda durmak istemiyorum ama konser havamda da değilim" diyorsanız, bu hafta size uygun açık hava sinema ve tiyatro programları şöyle:

AÇIK HAVADA SİNEMA VE TİYATRO
Enka Sanat, ağustos ayında Başka Sinema iş birliğiyle benzersiz bir film seçkisi sunuyor. Seçki kapsamında 1 Ağustos'ta Drive My Car, 2 Ağustos'ta West Side Story, 3 Ağustos'ta After Yang ve 5 Ağustos'ta Dune ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nda izlenebilir. Onur Ünsal'ın sarsıcı performansıyla, bir eril sistem eleştirisi sunan Babamı Kim Öldürdü?, 3 Ağustos Çarşamba akşamı, Erdal Beşikçioğlu'nun, muhteşem oyunculuğu ve tükenmeyen enerjisiyle Gogol'un ölümsüz eserini sahneye taşıdığı Bir Delinin Hatıra Defteri ise 4 Ağustos Perşembe akşamı bir kez daha KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu'na konuk olacak.



GÜN BATIMININ PEŞİNDE
"Rutinten sıkıldım, alternatif bir şey arıyorum" diyenleri güneşi batırmaya davet eden bir konser serisi var. Alternatif müzik dünyasının popüler isimlerinden Evdeki Saat, Casa Sunsets on the Road karavanıyla Türkiye'nin en güzel gün batımlarının peşinden gidiyor. Türkiye'nin en iyi gün batımlarını Casa Sunsets On The Road ile yakalamak isteyenlerle 6 Ağustos'ta BabaKamp'ta, 19 Ağustos'ta Kargıcak Bay'da ve 20 Ağustos'ta ise Bonjuk Bay'da buluşacak.

SERGİSİZ OLMAZ
Şehirdeki sergilerin çoğu Çeşme ve Bodrum'a taşındı. Ama bu demek değil ki, burada hayat durdu. Brieflyart 4 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun Karma başlıklı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun yağlıboya tuval eserleri ve Fine Art edisyonlu baskı çalışmalarının yanı sıra baskı üzerine sanatçının müdahale ettiği karışık teknik eserleri sanatseverlerin izlenimine sunuluyor.




PLAJDA FESTİVAL

Yarın yani pazar günü için ne yapacağını bilemeyenlerdenseniz, hem deniz hem festivale ne dersiniz? O zaman istikamet Kilyos. Milyon Beach Kilyos'ta üçüncü kez düzenlenen festivalin son gününü kaçırmayın. Cem Adrian, Pinhani, Sena Şener, Aydilge, Hipersona ve Kasamam sahne alacak.




İSTANBUL MODERN'DE SANAT SEMİNERİ
Yazın bir şeyler öğrenmeye ne dersiniz? Hadi o zaman İstanbul Modern'e. Atölye Modern'deki Sanat Yapıtlarının Gizleri seminer programı, modern ve çağdaş sanat yapıtlarının nasıl çözümlenebileceğine ve yorumlanabileceğine dair yöntemler sunuyor. Seminerin her dersi tanımlama, çözümleme ve yorumlama adımlarıyla katılımcılara sanat yapıtlarını incelemede her zaman uygulayabilecekleri bir model aktarıyor. Dr. Fırat Arapoğlu yönetiminde düzenlenen programda ele alınan çalışmalar, malzeme özellikleri, taşıdıkları örtük ve açık anlamlar, dönemlerini temsil eden ve aşan özellikleri, üretim yöntemleri gibi farklı açılardan eserlerin analiz edilmesini sağlıyor. Seminer 2 Ağustos'ta başlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA