Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Evde bakıma sabotaj!

Daha önce seçmenle devleti küstürmek için adeta birilerinin düğmeye bastığını yazmıştım. Ölmüş kişilere çıkarılan vergi borçları, randımansız Hızlı Geçiş Sistemi verileri, kamyon cezalarındaki astronomik artışlar bunlardan birkaçıydı. Bazılarından geri adım atıldığını biliyorum.
Ama anlaşılan vatandaşı iktidara karşı soğutmak isteyenlerin duracağı yok. Biliyorsunuz, AK Parti iktidarının en önemli icraatlerinden birisi bakıma muhtaç durumda olan vatandaşlara verilen destekler... Evde bakım ücretinden engelli vatandaşlar yararlanıyor. Elbette bunun şartları var. Ailenin gelir kriterine uygun olması ve hastayla ilgili sağlık raporu gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar aylık 1.068 TL destek alıyor. Gelir aşımı olduğu zaman devlet bu parayı geri istiyor.
Buraya kadar her şey normal... Şimdi sıkı durun...
Sosyal Hizmet Merkezleri'ndeki bazı 'aklı evveller!' geçen yıl eylülekimde resmi ve dini bayramlar nedeniyle işyerlerinin verdiği mesai ücretini hesaba katarak evde bakım ücreti alan ailelere yazılar göndermeye başlamış.
Sayıları az buz da değil... Tam 1 milyon aileye bu yazılar gitmiş. O dönemde yatırılan biner TL'lik evde bakım ücreti paraları geri isteniyormuş. İlginç olan eylül-ekim maaşlarındaki hesap aşım konusunun seçimlere 20 gün kala gündeme getirilmesi ve vatandaşlara 'evde bakım ücretini geri iade edin' yazılarının gitmesi... Sanki birileri sabotaj yapıyor gibi...
Hükümetin bayram için emeklilere ödediği biner TL'lik ikramiye var ya... "İkramiye alan emeklilerin başına da benzer bir durum gelebilir" diye söylentiler de var.
Bunlardan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın haberdar olduğunu sanmıyorum.
Umarım, seçimleri sabote etme niyeti olarak gördüğüm bu duruma müdahale eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA