Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Yargı ve Emniyet’teki ankesörcüler (2)

Cuma günü yazdığım yazı epeyce ses getirdi. Arayanlar, soranlar, açıklama yapanlar...
Yazı günüm olmamasına rağmen, gazetecilik refleksiyle konunun devamıyla ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak istedim. Onları aktarmadan önce izninizle, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) teşekkür etmek istiyorum.
Sağolsun, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz dün bir açıklama yaptı. Hatırlarsınız, cuma günü FETÖ'nün mahrem imamlarıyla 'ardışık arama yöntemi'ni kullanarak irtibata geçen yüksek yargı ve Emniyet'teki kripto örgüt elemanlarıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturmadan bahsetmiştim. FETÖ'nün mahrem imamlarının 2014-2016 yılları arasında Ege Bölgesi'nde ankesörlü telefonlarla görüştüğü, üst düzey hakim ve savcıların hâlâ görevde olduğunu anlatmıştım. HSK kendi adına bu isimlerle ilgili incelemeyi yaptığını, hatta tamamlanmak üzere olduğunu söylüyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 Eylül 2018 tarihli ihbar evrakının HSK Genel Sekreterliği'ne ulaşmasını takiben 27 Kasım 2018 tarihinde HSK Birinci Dairesi'nce gündeme alındığını, oybirliği ile müfettiş eliyle inceleme yapılmasının teklif edildiğini ve uygun bulunan teklif üzerine evrakın HSK Teftiş Kurulu'na gönderildiğini, tahkikatın titiz bir şekilde sürdürüldüğünü ve tamamlanma aşamasına geldiğini anlatıyor.

***
Peki ya Yargıtay?
Oradan bir ses yok.
Öyle ya, listedeki bazı isimler Yargıtay üyeleri... Onların suç oluşturan eylemlerinde inceleme ve soruşturma yapma yetkisi Yargıtay Divanı'nda... Divanda bir çalışma var mı bilmiyorum. Herhalde, önümüzdeki günlerde ne olduğunu anlarız!
Gelelim ankesör soruşturmasıyla ilgili gelen yeni bilgilere...
Belli ki, hükümet FETÖ'nün uyuyan hücrelerini açığa çıkaracak bu meseleyi çok ciddiye alıyor, sonuna kadar da üzerine gitmeye kararlı... Hatta ucunda kim olursa olsun!
Cuma günü arayan üst düzey kaynağım, kripto FETÖ'cüleri kelaynak kuşu gibi ortaya çıkaran 'ardışık arama yöntemi'yle ilgili her ilde devletin ilgili kurumları (istihbarat, emniyet, yargı) arasında hummalı bir çalışma yapıldığını anlatıyor. Kaynağımın verdiği bilgiye göre, bugüne kadar ankesörden 14.150 kişi gözaltına alınmış. Bunların 5.407'si tutuklanmış. 5.964 kişi etkin pişmanlıktan yararlanmış. Yüzde 7'si firarda. Denetimde serbestlikten faydalanan da 7.897 kişi var. Söylediğine göre, ankesör soruşturmaları asker, yargı, Emniyet'le de kalmayacak. FETÖ'cülerin yuvalandığı neresi varsa hepsi didik didik taranıyor. Ankesör soruşturmaları, FETÖ'nün doktor, akademisyen, öğretmen ve mülki idare yapılanmasına da uzanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA