Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eski çiçeklerden aranjman

Benim çocukluğumda 'aranjman' denilince Fecri Ebcioğlu'nun, üzerine Türkçe sözler yazdığı yabancı şarkılar akla gelirdi. Şimdilerde 'aranjman' kelimesi sadece çiçekçilere sipariş verilirken kullanılıyor...
Candan Erçetin ise müzik yaşamının 15'inci yılında, benim gibi orta yaş kuşağına harika bir 'aranjman çiçek' hediye etti. Pasaj Müzik'ten çıkan 'Aranjman 2011' albümünü müzik setimden çıkarmaz oldum. Bu buketin içinde her renkte, her şekilde, her kokuda çiçek mevcut.
Simon Saguy'ın, Marc Aryan'ın, Michael Jourdan'ın, Adamo'nun, Patricia Carli'nin, Enrico Macias'ın, Jülien Clerc'in bestelerine, Dario Moreno'nun, Fecri Ebcioğlu'nun, Fikret Şeneş'in, Reyman Eray'ın, Ülkü Aker'in yazdığı sözlerle oluşan bu şahane antika şarkılar, bir de Candan Erçetin'in kadife gırtlağı ile cilalanınca ışıl ışıl parlamış. Saydığım isimlerden pek bir şey hatırlamamış olabilirsiniz. Peki ya Ali, Memleketim, Dünya Dönüyor, Deniz ve Mehtap, Her Yerde Kar Var, Üç Kalp, Sessiz Gemi, Göreceksin Kendini, Höşgörsen, Karlar Düşer, Bak Bir Varmış Bir Yokmuş, Yalanmış, Selam Söyle ve İstanbul desem?
Bu unutulmaz şarkıları Alper Erinç harika düzenlemiş, Candan Erçetin her şarkıyı hem Türkçe, hem Fransızca okumuş. Ve ortaya benim gibi 'klasik' severlerin arşivlerinde baş köşeye kurulacak enfes bir albüm çıkmış. Zaten Candan Erçetin'den bugüne kadar "Eh işte" diyeceğim hiçbir averaj iş çıkmadı. (Yapımcılığını üstlendiği, Antalya Film Festivali'nde bayılarak izlediğim Gölgesizler filmi bile yabancı festivallerde baştacı ediliyor.)
Bu kadın doğuştan 'en iyisini yapmaya' programlanmış. Parmak izi, ISO Kalite Belgesi mührü gibi. Dokunduğu her şeyi 'seçkin' kılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA