Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ne ekersen...

Kenan Işık'la özdeşleşen Kim 500 Bin İster (Yeni adıyla: Kim Milyoner Olmak İster?) yarışmasını özlemiştik.
Işık'ı tiyatroda da izledim, dizide de, hatta şiir okurken de... Ama bu yarışmada bambaşka biri oluyor, büyüyor, devleşiyor, karizmasına karizma katıyor.
Aylar önce Kelime'nin Gücü devam ederken, "Kim 500 Bin İster'i atv yeniden ekrana getirmek istiyor. Ne dersin?" diye fikrimi sorma inceliğini göstermişti.
"Hiç tereddüt etme abi. Bu yarışmanın son kullanma tarihi yok. Hele sen sunduğunda hiç yok" diye yanıt vermiştim.
Zira Kelimenin Gücü, sunucunun ağırlığına prim tanımayan, onun yeteneklerini kısıtlayan bir formata sahipti. Yani Kelimenin Gücü'nü herhangi biri sunabilirdi. Ama Kim Milyoner Olmak İster'i sunmak için mutlaka 'Kenan Işık olmaya' ihtiyaç vardı.
Yarışmaya gelince... Şimdilik salı ve perşembeleri yayınlanacak. Ama uzun Ramazan gecelerinde hafta içi her gün yayınlansa seyirci 'gık' demez. Büyük bir kanalın her gece bilgi yarışması yayınlaması ise tek başına önemli bir 'misyon' olur. Bakarsınız, diğerleri de atv'nin peşine takılır da böylelikle ekrana ıvır zıvır diziler ve incir çekirdeğini doldurmayan talk show programları yerine faydalı bir şeyler düşer...
Salı gecesi, beni gelecek adına hem umutlandıran hem de gururlandıran ise yarışmacı Salman Cindoruk oldu. Gaziantepli çiftçinin bu kadar geniş bir genel kültüre sahip olması, ailesinin de en az kendisi kadar kültürlü ve modern bir görüntü sergilemesi, Türkiye'de dünden bugüne nelerin değiştiğini göstermesi açısından son derece umut vericiydi. Asıl önemli olan ise çiftçi babanın kazandığı tüm parayı çocuklarının eğitimi için harcayacağını söylemesiydi.
Çiftçilerimizin eğitim ekip kültür biçmesi ne güzel!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA