Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neresi bu Kuyudibi?

Suskunlar ve Uçurum dizisini izleyen herkes arama motorlarında Kuyudibi Mahallesi'ni aramaktan helak oldu.
Baştan söyleyeyim, boşuna uğraşmasınlar. Çünkü bu mahalleyi, iki dizinin senaristlerinin hayal dünyasından başka yerde bulamazlar.
Sakarya'da Kuyudibi adında bir mahalle var. Bir de İstanbul Kartal'da Kuyu Dibi diye bir sokak ismine rastladım, o kadar...
Suskunlar'da ana karakterlerin birlikte çocukluklarını geçirdikleri mahallenin ismi Kuyudibi olarak geçiyor. Uçurum dizisinde de Tak Tak Arif'in yetiştiği mahalle 'Kuyudibi' ismiyle anılıyordu. Hatta Tak Tak Arif, peşindeki mafyadan mahalle sakinlerinin yardımıyla kurtulmuştu.
İyi de madem böyle bir mahalle yok, neden iki ayrı dizide ismi geçiyor? Çünkü Suskunlar'ın senaristi ile Uçurum'un senaristi, uzun süre Ezel'i birlikte yazmışlardı.
Sanırım Pınar Bulut ile Kerem Deren aralarında paslaşıp bir mahalle yaratmışlar ve insanların yüreğine merak salmayı başarmışlar.
Ben de günlerdir, "40 yıllık İstanbullu'yum. Kasımpaşa'yı, Langa'yı, Çukurbostan'ı, Karagümrük'ü, Taşlıtarla'yı, Balat'ı, Tophane'yi, Talimhane'yi bilirim de Kuyudibi adındaki bitirim mahallesini nasıl bilmem?" diye boşuna kahrolmuşum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA