Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Oturup Murda’nın ‘İsyan’ını dinledim

Size bugün bir Lil Murda şarkısı ve bir Segah prodüktörlüğünden bahsetmek istiyorum. Lil Murda, 7 şarkılık albümünün ikinci şarkısı 'İnanmam Asla'yı yayınladı. Murda hem şarkılarında hem de kliplerinde sürekli kendisini yenileme çabası içinde...



Son günlerde 'İnanmam Asla'yı sokaklarda da sıkça duyuyorum. Listelerde hızla yükselen bu şarkının ardından onun hayranlarını heyecanlandıracak bir haber vermek istiyorum. Albümün 3. şarkısı da bayramdan hemen sonra yayında olacak. Heijan'la düet yaptığı bu yeni parçanın adı ise 'İsyanım Var'! Şarkıyı ilk kez dinleyenlenden biri olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Albümün tamamının ağustosta yayında olacağını da eklemek isterim.

AJANDASINDA BOŞ YER YOK
Bugün yılların deneyimli bestecisi Altay'dan da bahsedeceğim. Yaptığı besteler sayesinde birçok şarkıcı şöhrete kavuştu. Sektöre yön veren önemli isimlerden biri oldu Altay... Konser takvimine göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.



Yaz boyunca şehir şehir dolaşıp sevenleriyle buluşacağını söyledi... Altay, şimdiye kadar yaptığı albüm ve teklileriyle, kusursuz sahne performansıyla istikrarlı bir şekilde başarıyı yakaladı. Müzik sektöründe kalıcı başarı elde etmekle ilgili herkesin sırları vardır. Altay'ınki ise yenilik bence. Çıkardığı son şarkı 'Anti Aşk'ta da bunu fark ettim. Günümüze çok uygun altyapı, akılda kalan anlaşılır sözler ve akıcı melodiler... Her yeni şarkısında başka bir tını, farklı bir ruh var.

TARLADA KLİP ÇEKTİ
Müzik dünyasına 4-5 yıl önce giren ve çoğu şarkısını da kendi besteleyen, bir şarkıcıdan bahsedeceğim... 'Galaksi', 'Peri', 'Vanilya' deyince, takipçileri zaten Ece Mumay'dan bahsettiğimi anladı bile. Ece, durmadan üretmeyi seven bir sanatçı...



Müzik platformlarında 3 ayda 23 milyon kez izlenen 'Vanilya'nın daha etkisi geçmeden yeni şarkısı 'Lila'yı çıkardı. Yaz sezonu için son derece uygun olan 'Lila'yı çıktığı ilk gün dinledim. Bu arada şarkısının klibi de lavanta tarlasında çekilmiş.

SAGOPA VE RAMİZ'DEN SIRADIŞI BİR İŞ
Bu hafta müzik listemde yer alan çok güzel bir şarkıyı yazmak istedim. Sagopa Kajmer ve Ramiz'in düet çalışması olan 'Elbet'ten bahsediyorum. Şarkının sözü Sagopa Kajmer ve Ramiz'e, müziği ise Ramiz'e ait.



Yıllar önce de yolları kesişen bu ikilinin şarkısını çıktığı günden beri takip ediyorum, listelerde, trendlerde hep ilk sıralarda... Sözler hayatın iniş çıkışını anlatıyor, melodik yapısı ise sert rap tarzının farklı bir sentezi. Tarzı da bana Sagopa'nın bir zamanlar yaptığı beatleri andırıyor.



Bu arada bu düet, Sagapo'nun 'Kağıt Kesikleri' albümünde de yer alıyor. Klip için de tek bir cümle söylemek isterim: Muhteşem, alışılagelmişin dışında bir klip. Yönetmenliği için de Ramiz'i ayrıca tebrik ederim. Bu arada Ramiz'in 15 Temmuz'da yeni şarkısı 'Açılın'ın çıkacağı müjdesini de veriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA