Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pankekli hafta sonu

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, cumartesi gününe yakışır, pufidik yapısı ile sınırsız sayıda yenebilecek, lezzet küpü pankeke yer veriyorum. Amerikan kahvaltılarının klasik yiyeceği olan pankek, aslında ilkel bir gıda maddesi. Pankekin geçmişe yolculuğu taş devrine kadar uzanıyor. Ancak pankek kelimesinin yazılı olarak ilk kullanımı, 1430'ların başında bir yemek kitabında bulunuyor. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.



KLASİK PANKEK
MALZEMELER
400 gr. un
2 adet yumurta
70 gr. şeker
30 gr. pudra şekeri
250 gr. süt
3 gr. kabartma tozu
Mevsim meyveleri
Akçaağaç şurubu
YAPILIŞI: Yumurta, süt, şeker ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Ardından yavaş yavaş elenmiş unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hazırlanan hamurdan kepçe yardımıyla teflon tavaya döküyoruz, orta derecedeki ateşte, iki yüzünü de pişiriyoruz. Mevsim meyvelerini ince ince doğruyoruz. Pankekleri, aralarına meyveleri koyarak kat kat diziyoruz. Son olarak üzerine akçaağaç şurubunu döküp servis ediyoruz.



TUZLU PANKEK

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri güzelce karıştırıp, pürüzsüz akışkan bir harç elde ediyoruz. Peçeteyle yağladığımız tavaya kaşıkla döküyoruz, arkalı önlü pişiriyoruz.



SU İLE
PANKEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet şekerli vanilin
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ, su ve şekerli vanilini ekleyip harmanlıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpıyoruz. Bir kaşıkla tavaya eşit miktarda döküyoruz. Kahverengi rengini alınca ters çeviriyoruz ve aynı işlemi yapıp, servis tabağına alıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA