Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Vejetaryen misafirlere

Herkese merhaba, akşama vejetaryen misafirlerim geliyor ve onlara hem doyurucu hem de havalı bir davet menüsü hazırlamak istiyorum. Ne pişirsem, ne pişirsem diye düşünürken bence nefis bir menü hazırladım. Size de ilham olur diye umuyorum. Şimdiden afiyet olsun...

GREÇKA KÖFTE

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 adet yumurta
1 su bardağı karabuğday ekmeği içi (Toz haline getirilmiş)
Yarım su bardağı rendelenip pişmiş havuç
Tuz
Karabiber
PİŞİRMEK İÇİN:
1 adet çırpılmış yumurta
1 kase karabuğday unu
1 kase ekmek kırıntısı
Galeta unu
YAPILIŞI: Tüm köfte malzemesini yoğuruyoruz ve köfte şeklini veriyoruz. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

KARNABAHAR PİLAVI

MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet ceviz içi
YAPILIŞI: Karnabahar, rondoda pilavlık bulgur boyutunda çekilir. Zeytinyağı koyulan tavada, rengi hafif dönene kadar kavrulur. Soğan, sarımsak rondoda çekilir ve karnabahara eklenir. Köri ilave edilir. Soğanlar orta ateşte pişirilir. Ceviz çekildikten sonra içine ya da servis edilirken üzerine koyulur.

SOSLU BUĞDAY ÇORBASI

MALZEMELER
1 çay kaşığı hardal
1.5 çay bardağı haşlanmış buğday
7 adet taze soğan
1.5 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet domates
2 su bardağı sebze suyu
Tuz
Dereotu
Kuru nane
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Haşlanmış buğdayı, sebze suyu ile kaynatın. Yoğurdu çırpıp ilave edin. Orta ateşte pişirin. Unu, soğuk su ile sulandırdıktan sonra tencereye yavaşça ilave edin.

MEYVELİ TAHİN HELVASI

MALZEMELER
500 gr. hazır tahin helvası
1 kase dolusu karışık dondurulmuş dağ meyvesi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Kaymaklı dondurma
YAPILIŞI: Hazır tahin helvasını rendeliyoruz. Süt ile eziyoruz. Dondurulmuş meyveler ve cevizi ilave edip, güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Misafirlerin ana yemeği bitirmesine yakın güveç kaplarını fırınlıyoruz ve dondurma ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA