Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hem pratik hem leziz

Herkese merhabalar. Bugün haftanın son iş günü... Hepimiz hafta sonu için plan yapıyoruz. Misafirleriniz için lezzetli ve yapması kolay tarifleri sizinle paylaşıyorum.

ÇITIR LEVREK FİLETO

MALZEMELER
3 adet levrek fileto
1/2 su bardağı rendelemiş eski kaşar
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
2 adet çırpılmış yumurta
Yarım kase un
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI:
Eski kaşar rendesi ve ekmek kırıntısını çok az tuz ekleyerek rondoda çekiyoruz. Tavada zeytinyağını ısıtıyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Levrek filetoları önce una, sonra yumurtaya, sonra da peynirli kıtır karışıma bulayıp kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağının süzülmesini bekliyoruz.

HAVUÇ SPAGETTİ

MALZEMELER
4 adet havuç
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 adet küp şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI: Havuçları temizleyip dikey bir şekilde ince şeritler halinde kesiyoruz. Sonra o şeritleri ince ince spagetti görüntüsü verecek hale getiriyoruz. Tuzlu kaynar suya havuç spagettileri atıp haşlıyoruz. Haşlanan havuçları çıkarıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Sos için; domates ve sarımsakları rendeleyip tüm malzemeyi pişiriyoruz. Havuç spagettilerin üzerine sosu döküyor ve ince kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

KİNOA SALATASI

MALZEMELER
SALATA İÇİN:
1 çorba kaşığı kinoa
İsteğe bağlı olarak 1'er çorba kaşığı esmer pirinç ve irmik
1 çorba kaşığı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 demet roka
İsteğe bağlı yeşillikler
SOS:
1 tatlı kaşığı tane hardal
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kinoa ve diğer kuru malzemeler iyice karıştırılır. Üzerini örtecek kadar su ile arada karıştırarak 8-10 dakika pişirilip soğumaya bırakılır. Bir çorba kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı un, bir bardak su ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Tercih ettiğiniz sos malzemeleriniz iyice karıştırılır. Salatada kullanılacak olan yeşillikler karıştırılıp suyu süzülüp salata kabına konur. Üzerine kinoa karışımı ile birlikte hazırladığınız sos dökülür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA