Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik lezzetler

Herkese merhaba, bugün size az ve öz malzemelerle maksimum lezzeti nasıl yakalayabiliriz düşüncesiyle hazırladığım yemekler var.

ŞALGAM AŞI

MALZEMELER
3 adet şalgam
1 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
Sıvı yağ
Yarım su bardağı börülce



YAPILIŞI: Şalgamlar patates şeklinde soyulup, küçük parçalara ayrılır. Yağ, soğan ve kıyma kavrularak bir gün önce ıslatılan börülceyle pişirilir.

BAKLA BORANİ

MALZEMELER
1 kilo taze bakla
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: İlk olarak baklalarımızı ayıklayıp ufak ufak doğrayalım. Sonra tenceremize 1 çay bardağı sıvı yağ ve ince kıydığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine doğramış olduğumuz baklaları ekleyerek birkaç kez çevirip karıştıralım. Biraz da su ilave edelim. Baklalarımız yumuşayana kadar haşlayalım. Ardından 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ve 1 su bardağı bulgurumuzu katalım. Bulgurumuz suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirip biraz soğuması için bekleyelim. Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek karıştıralım.

DİRGİT

MALZEMELER
2 su bardağı işlenmemiş buğday
1 çay bardağı fasulye
1 çay bardağı nohut
1 lt. su
Tuz
YAPILIŞI: Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız. Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz. Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA