Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayram gelir evlere

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda, mübarek Ramazan Bayramının ilk günü aileniz ve misafirlerinize uygun tariflere yer veriyorum. Hepinizin şahane bir bayram geçirmenizi temenni eder, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlar yaşamanızı Allah'tan diliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...

ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE KUZU İNCİK

MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı
PİLAV İÇİN:
2 su bardağı şehriye
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
Tuz




YAPILIŞI: Kuzu incikleri tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı ekleyip etleri kavurur gibi kızartıyoruz. Pilav için; şehriyeleri, zeytinyağında rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekliyoruz, kaynayınca ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz, altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Etleri pilavın üzerine koyarak servis ediyoruz.

ŞEKERSİZ KOMPOSTO

MALZEMELER
1'er çay bardağı kuru üzüm
Kuru kayısı
Yaban mersini
Kuru siyah üzüm
6-7 adet erik
1 adet elma
3 adet karanfil
YAPILIŞI: Elmaları küçük küçük doğruyoruz. Kuru malzemeleri yıkıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra elma ve erikleri ekliyoruz.

KAKAOLU ŞEKERPARE

MALZEMELER
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr. tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 dilim limon
1 adet kabuk tarçın
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA