Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Sanatseverlerin kafası karışık!

Pandemi sebebiyle yaklaşık 2 yıl hiçbir şey yapamayan sanatçılar, bu yaz küllerinden yeniden doğdu. Neredeyse hemen her sanatçının haftada 4 -5 gün konseri oluyor. Organizatörler artan talebe yetişmek için sürekli bir festival düzenliyor. Öyle ki yaz sezonu boyunca irili ufaklı yaklaşık 100 tane festival tarihi açıklanmış durumda. Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı sanatçıları da eklenince çok ciddi bir konser ekonomisi ve onlarca alternatif doğmuş oluyor. Tabii ki bu durumdan en çok sanatseverler memnun ancak onların da 'Acaba hangisine gitsem?' diye düşünmekten kafası karışmış durumda. Sadece bu hafta İstanbul'da öne çıkan konserlere baksanıza...



Dünyaca ünlü gitarist John McLaughlin en sevilen şarkılarıyla yarın akşam Harbiye Açıkhava'da olacak.



İngiliz-İrlandalı müzik grubu One Direction'ın eski üyesi Louis Tomlinson solo projesi ile ilk kez geleceği İstanbul'da 30 Haziran akşamı Küçükçiftlik'te konser verecek.



1 Temmuz'da aynı yerde 'Enter The Music' festivalinde önce Cem Adrian sonra BRIT Awards sahibi dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Tom Odell hayranlarıyla buluşacak. 2 Temmuz akşamı da Uniq İstanbul'da elektronik müziğin ulusal ve uluslararası sahnelerinde en çok talep gören ismi Mahmut Orhan'ı izlemek mümkün. Daha Zürih Balesi'nin Anna Karenina gösterisini, Şener Şen'in rol aldığı 'Zengin Mutfağı'nı saymadım bile. Kısaca, kaçırılmayacak konserler ve etkinliklerle bu yaz dolu dolu geçecek.



BODRUM OPERA VE BALEYE DOYACAK

Devlet Opera ve Balesi yaz sezonuna yine iddialı giriş yaptı. 5. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali tüm hızıyla sürerken, İstanbul'da 16-30 Temmuz tarihleri arasında 13. kez yapılacak opera festivalinin programı da geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Bu festivallerin hemen peşinden 6 Ağustos itibariyle 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlayacak. 620 yıllık tarihi Bodrum Kalesi, Carmen, Romeo ve Julyet, Hamlet gibi gösterilere ev sahipliği yapacak. Bu festivallere geçtiğimiz yıl yeni bir festival daha eklenmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Vocal Academy of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali'nin ikincisi 1 Temmuz'da başlıyor. Operayı herkesin seveceği hale getirmek için yenilikçi bir bakış açısıyla sunulan festivalde dünyanın çeşitli ülkelerinden yükselen yetenekler, profesyonel sanatçılar ve akademisyenler 17 Temmuz'a kadar sanatseverlerle buluşacak. Örneğin, 8 Temmuz'da ünlü performans sanatçısı Su Güneş Mıhladız'ın eşlik edeceği Türk ve dünya aryalarından en güzel eserler Bodrum Kalesi'nden yükselecek. Anlaşılan bu yaz da Bodrumlular opera ve baleye doyacaklar.



YEŞİLAY'IN KISA
FİLM YARIŞMASINA DEV JÜRİ
Yeşilay bu yıl Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'nın 6'ncısını düzenliyor. Teması 'Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı' olarak belirlenen yarışmanın jürisi de oldukça iddialı. Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın başkanlık ettiği jüride; yönetmen Derviş Zaim, yönetmen Mehmet Güleryüz, senarist Birol Güven ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmaya başvurular ise 16 Eylül'e kadar sürüyor.



DUMLUPINAR'DA 100. YIL ŞEREFİNE FİLM FESTİVALİ
Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun kesin zafer elde ettiği Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı yurt genelinde pek çok etkinlikle kutlanacak. Bunlardan biri kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak adlandırılan Kütahya'da yapılacak. Kütahya Valiliği himayesinde Dumlupınar Zaferi 100. Yıl Film Festivali bu yıl ilk kez düzenlenecek. Festival kapsamında Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele konulu filmler seyirciyle buluşturulacak. Hummalı çalışmaların sürdüğü festivalin galası ve ödül töreni 5 Ağustos'ta İstanbul'da, festival günleri ise 12-13 Ağustos'ta Dumlupınar'da yapılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA