Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

En jet-set partiden izlenimlerim

Venedik Film Festivali kapsamında düzenlenen AIDS Araştırma Vakfı’nın amfAR gala yardım gecesine bir mücevher markasının davetlisi olarak katıldım. O gece dahil festival boyunca yaptığım tüm gözlemlerimi sizlerle paylaşıyorum

Moda ve sinema dünyasının AIDS hastalığı araştırma vakfına bağış toplanması için düzenlenen gecede yine moda ve sinema dünyası bir araya geldi. 1985'de ünlü yıldız Elizabeth Taylor tarafından kurulan amfAR Gala'da 2 milyon doların üzerinde bağış toplandı. 8 kişilik her masanın markalara binlerce dolara satıldığı zor bulunan biletlerin de on binlerce dolar değerinde olduğunu belirtmem gerekir. Uzun süredir amfAR Vakfı'nın destekçisi olan ünlü yıldız Milla Jovovich ve Yönetim Kurulu Başkanı Ryan Greenawalt geceyi açarak galanın önemine dikkat çektiler. Şarkıcı Rita Ora ve Leona Lewis gecede özel performans sergilediler. Özellikle Leona Lewis'in performansını hayranlıkla izledim. Rita Ora sahnesi hoş olsa da kıyafet seçimini hiç beğenemedim.



ÖZEL GÜZELLİK EKİBİ
Genel olarak değerlendirmem gerekirse büyülü bir geceydi. Venedik'in büyülü ambiyansında davetlilerin şehrin dokusuna özel dizayn edilmiş deniz taksilerle gelişine şahit olmak bile çok keyifliydi. Gala gecesinde eksi not verdiğim tek unsur var o da yemek menüsünün zayıflığıydı. Başlangıçlar ile ana yemek arasına neredeyse 3 saatlik zaman konulmuştu. Tabii 0 bedenlilerin ağırlıkta olduğu bir gecede büyük olasılıkla bunu dert eden bir tek ben olabilirim. Gece yarısına kadar süren yemekten sonra da her gala sonrasında düzenlenen amfAR After Party'ye geçildi. Ne büyük şans ki parti kaldığım otelde veriliyordu. Pistte görkemli elbiseleriyle dans eden kadınları izlemek çok keyifliydi. Yolculuğun yorgunluğundan en fazla bir saat kalabildiğim bu özel partinin müziği sabahın erken saatlerinde bile duyuluyordu.



Böyle bir geceye ve festivale nasıl hazırlanılması gerektiğine de değinmek isterim. Aylar öncesinden iyi bir saç ve makyaj sanatçısıyla anlaşmak, randevu almak ve kıyafet seçimlerine başlamak gerekiyor. Özellikle mücevherlere büyük önem veriliyor.



Bilindik tüm mücevher markalarının adeta gövde gösterisi yaptığı bir arena da diyebiliriz amfAR için. O önemli gece gelip çattığında ise 'Glam Team' olarak adlandırılan güzellik ekibi kaldığınız odaya geliyor ve sizi geceye hazırlıyor. İyi bir saç ve makyaj hizmeti almak istiyorsanız ücretler 350 euro'dan başlıyor 1000 euro'ya kadar çıkıyor. İptal etmek isterseniz de cezası 200 euro.



Davetlilerin geceye hazırlanma süreçlerini sosyal medya hesaplarında en havalı şekilde paylaşmaları geceye olan ilgiyi daha da artırıyor.

***

VENEDİK'E TÜRK ÇIKARMASI

Dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali'nin bu seneki kırmızı halısına SAG(Screen Actors Guild) ve AFTRA(Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği) üyesi olan Hollywood ünlülerinin uzun süredir grevde olması büyük darbe vurdu. Düşünün ki festivale katılan en şöhretli isim George Clooney idi. Kırmızı halıya hareket getirenler festivalin ana sponsoru Armani ve mücevher markaları oldu. Markaların yüzü ve elçisi olan ünlüler de olmasaydı festivale gelen ünlü olmayacaktı. Bu açığı iyi değerlendirenlerin başında Türk ünlüler geldi.



SALİH BADEMCİ VE MELİS SEZEN
Her ünlü kendini ön plana çıkarmak için tüm kozlarını kullandı desem abartmış olmam. Bir araba markasının davetlisi olarak gelen Melis Sezen verdiği ilginç tarzdaki pozlarıyla dikkatleri üzerine fazlasıyla çekmeyi başarmıştı. Aynı araba markasının davetlisi olarak gelen Salih Bademci de beyaz takımı ile oldukça hoş görünüyordu.



DİLAN ÇİÇEK DENİZ
Dilan Çiçek Deniz ana sponsor Armani'nin ülkemizdeki tek elçisi olarak festivale katıldı. Festivalin kırmızı halısında yürüdüğü sıkı toplanmış saçlı görünümünde estetik işlemlerinin etkisinin geçmediği belli oluyordu. Fakat saçlarını açık bıraktığı amfAR Gala'da o bilindik güzelliği ortaya çıkmıştı. Şahsen rahatlıkla söyleyebilirim ki yakından da her zamanki gibi çok güzel görünüyordu. Hatta masamızda oturan yabancı davetlilerin de kendisini iltifat yağmuruna tuttuğuna bizzat gözlerimle şahit oldum.



BORAN KUZUM
Hafsanur Sancaktutan ve Boran Kuzum da bir mücevher markasının davetlisi olarak festivale katılan isimlerdendi. İkisi de gayet başarılı seçimler yapmışlardı. Özellikle Boran Kuzum'un İspanyol oyuncu Manu Rios'un Cannes Film Festivali'ndeki kıyafetlerini hatırlatan Saint Laurent görünümünü başarılı buldum. İkisinin de aynı markanın yüzü olması ilginç bir tesadüf olsa gerek.



DEMET
ÖZDEMİR
Demet Özdemir marka iş birliği değil, aldığı ödül için gelen tek Türk isimdi. Festival kapsamında düzenlenen Kinéo Ödül Töreni'nde 'Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı. Festival boyunca iki farklı görünüme imza attı. İlk giydiği Valentino kıyafetini beğendim ama keşke ceketi hiç giymeseymiş. O eteğin hakkı crop bluzdu. Kırmızı halı için tercihi Dolce & Gabbana'dan olmuş. Elbisesi yakışmış ama keşke saçı toplu olmasaymış. Açık bıraktığı rahat bir modelle çok daha şık görünebilirdi.



ÖZGE GÜREL

Özge Gürel de Pinko markasının davetlisi olarak kırmızı halıda yürüdü. Elbisesinin modelini olmasa da rengini çok beğendim, yakışmış güzel taşımış. Ama en büyük artısı özgüvenli yürüyüşü ve poz vermekte gösterdiği başarısı oldu.



ESRA BİLGİÇ
Esra Bilgiç'in ilk tercihi mini kırmızı elbise ve kırmızı topuklu ayakkabılar oldu. Son zamanların Küçük Kırmızı Elbise trendini doğru şekilde uygulamış ama elbisenin yanlış kalıbı şıklığına gölge düşürmüş. İkinci tercihi siyah elbisesi ile daha başarılı bir görünümdeydi. Elinde taşıdığı kırmızı gül bilinçli mi bilmiyorum ama güzelliğine çok hoş bir hava kattığı kesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA