Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mustafa Altıoklar dağa çıkarsa...

"Kürt halkının tam bağımsızlık hakkının yarın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özerklik bile değil, bağımsızlık diyorum."
"Ben Kürt olsam; tam bağımsızlık için savaşırdım... Eğer bu ülkenin adı Kürdistan olsaydı, ben bir Türk olarak dilimi konuşamasaydım, kimliğim yasaklansaydı; kesinlikle tam bağımsızlık isterdim. Hatta dağa bile çıkabilirdim..."

CAHİL CESARETİ!
Mustafa Altıoklar'a ait bu sözler... Konuşmasında bir ara insanlık evrimine yelken açsa da, Kürdistan'ı kurup, Türkiye'nin geri kalanını Yunanistan ve Bulgaristan'la birleştirse de söyledikleri cesaret ister.
Ama cahil cesareti!
Madem Kürt sorununa bu kadar kafa yoruyordun, çıtır mankenlerle magazin programlarına haber olacağına, gişe filmler yöneteceğine arada 'Bir ulus yeniden doğuyor: Kürdistan', 'Viva Apo' diye filmler de çekseydin.
Lakin her ne kadar katılmasam da Altıoklar'ın düşüncelerini açıklamasını sonuna kadar savunurum. Bu da çok klişe bir cümle oldu, idare edin.
Asıl dikkat çekmek istediğim soru ise; Altıoklar bu sözleri, 1990'lı yıllarda söyleseydi ne olurdu?
Ahmet Kaya'dan beter yaparlardı onu. Fırlatılan çatallar, kesin isabet ederdi! Hürriyet bir hafta 'Vay şerefsiz' diye yazı dizisi yapardı falan...
Uzunca bir süredir Kürt sorununa dair çılgınlar gibi konuşuyoruz. Yakında bir tartışma programında bazıları gaza gelip, ilk buldukları deniz taksisiyle İmralı'dan Apo'yu kaçırmaya çalışırlarsa hiç şaşırmayın!
Altıoklar'a tavsiyem ise dağa çıkmak yerine derdini filmle anlatması!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA