Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Eğitimin geleceğe dönüştürülmesi

Bilim, sanat, kültür ve teknolojideki, kısacası dünyamızdaki olumlu tüm gelişmeler, ancak kaliteli insan gücüyle gerçekleştirilebilir. Nitelikli insan gücü için de kaliteli eğitim vazgeçilmezdir. Nitelikli eğitim-öğretim için gerekli uygulamalar, yeni modeller ve değişimler ancak bilimsel ve kültürel gelişmelerle eşzamanlı ve eşgüdümlü gerçekleştirilebilir.
Bunu anlayan ülkeler, eğitim sistemlerini geliştirmek ve vatandaşlarını daha iyi eğitmek için büyük yatırımlarla sistem ve anlayışlarını değiştirip, geliştiriyorlar. Bundan, 60 yıl önce ortaöğretim kurumlarını bitirmek çok önemliydi. Günümüzde ise lisansüstü bile yeterli görülmüyor. Eğitimin bir üst sınıfa geçişte önemli bir araç olarak görülmesi, eğitime ilgiyi artırdı. Geleceğimizle ilgili bu konuyu, İstanbul Prestij Koleji Sınıf Öğretmeni Nermin Kurt'la değerlendirdik.
Bireylerin yaşamını sürdürebilmesi ve toplumda yer edinebilmesi için edinilen bilgi, beceri, anlayış değişikliklerine eğitim denir. Ancak bu eğitimin tanımı gelişen teknoloji ile değişmiştir. Eğitimle geleceğe de ayak uydurabilecek bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilere hayata farklı pencerelerden bakmayı öğretmeliyiz.
Akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmesi, iletişim becerisine sahip olması, yaratıcı düşünebilmesi, aldığı eğitimleri yaşamında beceri olarak sergileyebilmesini sağlamaya çalışıyoruz.

Geleceğin küçük dünyası
Farklı bir kuşakta yetişen biz eğitimciler, bizden çok daha teknoloji ile iç içe olan bir nesli eğitirken, öğrendiğimiz metotlarla sınırlı kalmamalı farklı gelişimlere de ayak uydurmak için yenilenmeye ve değişime açık olmalıyız.
Bilginin hızla yayıldığı, öğrenildiği ve değiştiği bir ortamda, öğrenme ortamlarını daha farklı ve faydalı hale getirmek adına çalışmalar yapmalıyız. İçimizdeki öğrenme heyecanını öğrencilerle paylaşmalıyız. Eğitimci olarak sadece bilgiyi aktaran değil, geleceğin en değerli varlıklarına liderlik eden kişi rolünü üstlenmeliyiz. Öğrencileri geleceğe hazırlayabiliyorsak o zaman eğitimi geleceğe dönüştürmüş oluruz. İyi bir gelecek için iyi bir eğitim kaçınılmazdır.
Biz eğitimciler, öğrencilerin değişmesine ve kendilerini geliştirmesine olanak sağlayacak her fırsatı onlara sunmaya çalışmalıyız. Sıralarda öğrenci olarak gördüğümüz ve eğitmeye çalıştığımız kişiler aslında her biri kendi başına ayrı bir dünya. Geleceğimiz bu küçük dünyaların nasıl yetiştiğine bağlı olarak şekillenecek. Eğitimi geleceğe dönüştürerek verdiğimiz sürece yetiştireceğimiz her nesil bizim dünyamız olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA