Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HÜLYA GÜLER

Patronlar hibrit çalışmaya ekiplerinden önce geçti

Dün TÜSİAD'ın yılda iki kez yaptığı Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı vardı. Başkanların konuşmalarının yansımaları dünden bu yana gazetelere ve dijital medyaya yansıdı. O yüzden bu faslı geçip, birkaç izlenimimi aktarayım. 20 yıla yakın bir süredir Türkiye'nin patronlar kulübü olarak nitelenen TÜSİAD toplantılarını izliyorum. Pandemi öncesini de kapsayan son birkaç yıldır Türkiye'nin büyük holding patronlarının TÜSİAD toplantılarına katılımının giderek azaldığını gözlemliyordum. Dünkü toplantıda da, Yüksek İstişare Konseyi'nin önceki akşam gerçekleşen geleneksel kokteylinde de katılım durumu, yine aynıydı.
Üstelik bu durumun sadece benim dikkatimi çekmediğini fark ettim. Zira her iki etkinlikte de katılımcıların birbirine 'patronlar nerede' diye sorduğunu gözlemledim.

BİR GECEDE 3 ETKİNLİK
Peki, neredeydi patronlar?
Kokteylin olduğu önceki akşam İstanbul'da iki etkinlik daha vardı. Biri İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 70. yıl gala gecesiydi. Sanayicilerin İSO'nun gecesine gitmeleri olası diye düşündüm.
İkinci etkinlik ise kesinlikle eğlenceli bir geceydi, Disney Plus'ın Türkiye pazarına girişi için düzenlediği lansman partisiydi.
TÜSİAD'ın kokteyli ile Disney'in etkinliği birbirine çok yakın iki lokasyonda olduğu için her ikisine de katıldım. Bu sayede bazı TÜSİAD üyelerinin kokteyle uğrayıp oradan Disney'in lansmanına katıldıklarına şahit oldum. Hatta ben de TÜSİAD'ın kokteylinden yürüyerek Disney'in etkinliğine giderim diye düşünürken, çıkışta rastladığım bir iş insanın aracıyla geçtim.
Disney'in gecesinde sanatçılar ve iş insanlarından oluşan karma bir davetli grubu vardı. Orada karşılaştığım bir-iki iş insanına, 'Sizi TÜSİAD'ın kokteylinde göremedim' diye takıldım, kısacık uğrayıp buraya geçtiklerini söylediler.

PROFESYONELLER KULÜBÜ
Dün sabahki YİK toplantısında da akşam gördüğüm yüzlerle tekrar karşılaşınca minik bir anket yaptım. Ortaya çıkan manzara şöyle: Patronlar pandemiyle iyice gündemimize yerleşen hibrit çalışmayı çok benimsemiş. İşlerin uzaktan da istedikleri gibi yürüdüğünü görünce yazı genelde Bodrum başta olmak üzere yazlıklarında ya da tekne ile seyahatte geçirmeyi tercih ediyorlar. Kışın da büyük kısmını yurtdışında geçiriyorlar.
Babasını eskiden bu yana TÜSİAD toplantılarında görmeye alıştığım bir iş insanın söyledikleri de bütün bunları teyit eder nitelikte: "Babam Bodrum'da. Hibrit çalışmayı çok sevdi, kritik bir içerik olmadıkça işleri uzaktan yürütüyor."
Bu durumun birçok iş insanı için geçerli olduğunu görünce içimden ister istemez, 'Patronlar hibrit çalışmaya ekiplerinden önce geçti, patronlar kulübü oldu, profesyoneller kulübü' sözü geçti.
Disney Plus'ın lansmanı ile birlikte yazmayı düşündüğüm dijital eğlence platformlarının rekabeti de başka bir güne kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA