Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Aksel Karadeniz'de santrala karşı!

Tuna Aksel ile santral projelerini konuşurken dikkat ettim hep çevre ön planda cümleler kuruyor ve Türkiye'nin birçok bölgesinde santral yapımında sorun görmezken, memleketi Karadeniz'i ayrı tutuyor. Hatta yakın akrabalarının yaşadığı Gerze ve çevresindeki santral projelerine sıcak bakmıyor. Anadolu Grubu'nun kamuoyu tepkisiyle karşılaşmasına rağmen Gerze'de yapmak istediği bir santral projesi var. Gerzeliler bu santrala karşı örgütlendiler. Tuncay Özilhan projeyi bana savunurken, "Bir zararı olacağına inansam, dünyanın hazinesini verseler, vız gelir tırıs geçer, asla yapmam. Ama eminim" demişti. Yani projenin çevreye asla zarar vermeyeceğini söylüyordu. Aslen Gerzeli olduğunu öğrenince Aksel'in ne düşündüğünü merak edip soruyorum:
"Gerze'nin hiçbir tarafına dokunulmamalı. Hiç göç almamış bir yer. Biliyor musunuz bir tutukluevi var ama bir tane bile mahkûm koyamadılar 30 yıldır. İnsanlar kapılarını kilitlemez Gerze'de. Bir çeşme var orada. Her yıl hangi takım şampiyon olmuşsa, onun renklerine boyanır. Bir anlaşmazlık çıktığında Gerze'de kimse mahkemeye gitmez. Gerze'nin yaşlıları vardır, gider ona anlatırlar ve çözümü orada bulurlar... Karadeniz'de çevreye vereceğiniz zararı karşılayabilecek bir şey yok."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA