Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

ABD Konsolosu Kilner'ın mesajı!

ABD Konsolosu Scott Kilner'ın, rezidansına yemeğe davet ettiği Türk iş dünyasının temsilcilerine, Amerikan şirketi Leo Daly hakkında nasıl da övgü dolu cümleler söylediğini yazmıştım. Ve yurtdışındaki konsoloslarımızın ne yazık ki bu tarz girişimlerde pek bulunmadıklarından söz etmiştim.
Düşünün ki Kilner tek bir işadamı için dahi, yaşadığı mekanda davet vermekten çekinmiyor ki Türk firmaları bu şirketi yakından tanısın ve Leo Daly gelsin Türkiye'de inşaat sektöründe daha çok yatırım yapsın.
İşte bu davetten izlenimlerimi yazdıktan hemen sonra Scott Kilner, bana bir elektronik posta mesajı göndererek, bir anlamda yazdıklarımı teyit etmiş.

Konsolos görevidir!

Diyor ki, "Bazen ticari ilişkileri artırmak, teşvik etmek için yapılması gerekenler, diplomatlık görevlerinden biri olarak görülmüyor ama ben aynı fikirde değilim." Kilner, iki ülke arasındaki en önemli ve gerçek bağın aslında ticari ilişkilerle kurulduğunu yazmış ve her iki tarafın da bundan kazançlı çıktığının altını çizmiş. Bu tarz teşviklerle yaratılan iş ortamı sayesinde, çok daha uzun süreli ve daha derin, güzel insan ilişkilerinin de yolunun açıldığına inandığını söyleyen Kilner, kurulan bu ilişkilerin kısa vadeli yatırımlardan çok daha önemli olduğunu vurguluyor.
Dilerim yakın zamanda Türkiye'nin konsolosları da ayrım yapmadan tüm Türk işadamları ve firmalar için, tek tek bulundukları ülkelerde davetler vermeye ve o ülkenin önemli firma yöneticilerini bu davetlere katılmalarını sağlamaya başlarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA