Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

X-Ray'den geçmek bizim normalimiz peki ya yabancıların?

Hemen her gün birçok yere araçlarımızın bagajları aranarak, x-ray cihazlardan ve sıkı güvenlikten geçerek giriyoruz. Alışveriş merkezleri de dahil buna.
Üstelik hepimiz çoktan alıştık. Eskiden geçerken güvenlik görevlilerinin antipatik davranışlarına kızıp sinirlenirdik, şimdi artık herkes cebinde ne varsa boşaltıp öyle geçiyor. Tartışmak istemiyor.
Niye bu güvenliklerden söz ettiğime gelince... Geçenlerde tanışma fırsatı bulduğum dünyanın önde gelen ABD'li tasarım şirketi Emeco'nun CEO'su Gregg Buchbinder ile sohbet ederken, İstanbul'da alışveriş merkezlerindeki güvenliğin yabancıları ne kadar çok şaşırttığını anladım.
Bizim normalimiz yabancılara pek bir anormal geliyor! Los Angeles'ta oturan Buchbinder, İstanbul'da sandalyelerini verdikleri Akmerkez'in yemek katını görmek istemiş. "AVM'ye girerken x-raylerden geçtik. Bu normal mi? Her yerde var mı? Bana tuhaf geldi. Neden ki?" diye art arda sorular yöneltti bana. Ben de güvenlik konusunun herkes için nasıl normalleştiğini örneklerle anlatmaya başladım ama haklıydı tabii ne ABD'de ne de Avrupa ülkelerinde bir alışveriş merkezine böyle x-ray'lerden geçerek giriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA