Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

‘Digitürk’ün satışında el sıkışmak üzereyiz’

3 yıldır TMSF'nin kontrolünde olan Digitürk sessizliğini Berlin'de bozdu. Fenerbahçe'nin Final Four mücadelesini ekranlarda izleyiciyle buluşturan Digitürk'ün İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal ile Berlin'de bir araya gelme fırsatı yakaladık. Böylece Önal, "İki aya kadar tamamlanacak" dediği şirketin satış süreciyle ilgili ilk kez net açıklamalarda bulundu.
Digitürk'ün yüzde 46.7'si Providence Equity isimli bir fon şirketine, yüzde 53.3'ü de Çukurova'ya ait. Ümit Önal, uzun bir süredir masaya oturdukları Katarlı ünlü işadamı Nasser Al-Khelaifi'nin sahibi olduğu BeIN Sports ile el sıkışmak üzere olduklarını söylüyor.

Miramax'ı satın aldı
Paris Saint Germain'in sahibi olan Nasser Al-Khelaifi son olarak mart ayında ünlü Hollywood stüdyosu Miramax satın alınca tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Spor tv içeriği konusunda çok güçlü olan Katarlı grup, Digitürk'ü de bünyesine kattığı takdirde, Önal bu satışın Türkiye'deki en büyük medya satışı anlamına geleceğinin altını çiziyor. Satış rakamı hakkındaki sorularımıza ise "Görüşmelerde ön bağlayıcı protokol imzalandı ve bu zaman içerisinde karşılıklı protokol şartlarının yerine getirilmesi beklendi. Bu şartların tamamı yerine geldi diyebiliriz. TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacak. Rakam telaffuz etmem doğru değil. Sadece 1 milyar doların üzerinde olduğunu söyleyebilirim" diyor.
Digitürk'teki son gelişmeler hakkında da Önal'dan bilgi alıyoruz. "Digitürk, 16 yıldır Türkiye'nin en büyük futbol organizasyonu olan Süper Lig'i evlerde izleyiciyle buluşturarak, futbol endüstrisine de 4 milyar dolar kaynak aktardı" diyor ve şöyle devam ediyor:
"Türk izleyicisine birçok yeniliği Digitürk getirdi. İlk HD, ilk 4K, ilk 3D, ilk 16:9 formatlı yayın, izleyiciye 'kaydet-izle' seçeneği, ileri geri sarma, istediği zaman istenen içeriğe ulaşabilme yeteneği gibi teknolojik ve izleme keyfini artıran yenilikleri Digitürk kazandırdı. Şimdi içerikte sadeleşmeye gideceğiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA