Türkiye'nin en iyi haber sitesi
KEREM ALKİN

‘Ezber bozan’ demokrasi dersi

Yüzde 85'e yakın bir oy kullanma oranıyla tamamlanan 2019 yerel seçimleri, Türkiye'nin demokrasi kültürünün derinliği adına, yine uluslararası düzeyde saygınlık uyandıran bir sandığa sahip çıkma becerisini tarihe not düşürdü.
Hatırlatalım, son 10 yılda Avrupa ülkelerinde oy kullanma oranları ortalaması yüzde 77'den yüzde 62'ye, Latin Amerika'da yüzde 54'lere gerilediği bir dünyada, Türkiye'nin yüzde 84-88 aralığında oy kullanma oranlarıyla ardı ardına seçimleri ve referandumları geride bırakması, uluslararası yatırımcıların önlerine konan uluslararası finans kurumlarının ve düşünce kuruluşlarının raporlarındaki iddiaları, yakıştırmaları, algı manipülasyonlarını da anlamsızlaştıran, değersizleştiren bir başarı.
Türk halkının 'siyasi istikrar' noktasında oyunu bu derece dirayetle kullanması, bu kadar çekişmeli bir seçimin sabahında, Türkiye'nin üretime, ihracata, işine, gücüne aynı azimle devam etmesi, uluslararası yatırımcıların kendilerine dikte edilmeye çalışılan 'Türkiye algısı'nı sorgulamalarını ve Türkiye'ye yatırım fikrine 'mesafeli' durma kararlarını hızla gözden geçirmelerini sağlıyor. Türk halkının feraseti ve basireti, her defasında uluslararası çevrelere 'ezber bozan' bir demokrasi dersi verdirmekte.
Seçimden sonraki ilk gün, İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı enflasyon verileri, perakende fiyatlarda yıllıklandırılmış enflasyonun yüzde 18,37'den yüzde 17,74'e gerilediğini gösterdi. İş dünyası ve bankacılık camiasının önemli isimleri, ekonomideki 'dengeleme' döneminin hız kazanacağını ve 2019'un 2. yarısında büyümedeki toparlanmanın hissedilir hale geleceğini belirtmekteler.
Türkiye 'ezber bozan' bir ülke. Savunma sanayindeki büyük dönüşüm ve yüksek teknoloji kapasitesiyle 'ezber bozan', terörle mücadeledeki başarısıyla 'ezber bozan', küresel ticarette artan sıkışmaya rağmen ihracatta rekorlara devam ederek 'ezber bozan', küresel ekonomide yaşanan bunca çalkantıya ve bu çalkantıların Türkiye Ekonomisi'ne yansımalarına rağmen, bilanço performansı ve ekonomik streslere dayanma kapasitesi uluslararası raporlara yansıyan bir bankacılık sektörüyle 'ezber bozan' bir Türkiye. Türk seçmenin, siyasi istikrar vurgusuyla, Türkiye'ye küresel ekonomi-politikte yepyeni bir misyon kazandıran, Avrasya'da oyun kurucu bir ülke konumuna getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında sapsağlam durmasıyla 'ezber bozan' bir Türkiye. Biz ezberleri bozmayı sürdürdükçe, Türkiye her zaman dünyanın en cazip yatırım merkezlerinden birisi olmayı sürdürecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA