Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Türkiye sanayi gücü ile dünya devi olur

Araştırmalara göre seçmeni en çok etkileyen vaatler ekonomiyle ilgili olanlar. Bütün partiler de o yüzden ekonomiye öncelik vermiş görünüyor. AK Parti'nin seçim beyannamesinde "bilgiye dayalı, katma değeri yüksek üretim" ve "küresel düzeyde teknolojik gelişmelere odaklı ekonomi" vurguları dikkat çekici.
Yeni dönemde üretim, sanayi, katma değer, ihracat en çok kullanacağımız kelimeler olacak. En çok da sanayicilerin sesi duyulacak anlaşılan. TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Konseyi Başkanı İsmail Gülle ile konuşunca bunu bir kez daha anladım. Gülle diyor ki, "Türkiye'nin geleceği sanayide. Yüksek teknoloji, yüksek katma değer oluşturmak gerek. Eskiden askeri üniformaları bile Çin'den ithal ederdik. Şimdi makine, tüfek, tank ve helikopter yapıyoruz. Sanayinin gücü işte bu. Dünya ile rekabet eden sanayi üretimi ile Türkiye üst basamaklara çıkar."
TİM başkanlığına aday olacağı konuşulan Gülle, "İhracatçıların öncüsü sanayi olmalı" demeyi de ihmal etmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA