Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Yeni yol haritası

1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin önünde seçimsiz 4,5 yıl var. Zaman en kıymetli hazine. ABD'den Çin'e, İngiltere'den İtalya'ya belirsizliğin hakim olduğu topraklar çoğalırken, Türkiye istikrarlı ve kararlı politikalar uygulayabileceği değerli bir hazineye sahip olacak. 3. Dünya Savaşı bekleyenlerin aksine dünyanın ticaretten teknolojiye, markalardan sermaye piyasalarına her gün değişen silahlarla zaten bitmeyen bir savaş içinde olduğuna inananlardanım. Bu anlamda bu kıymetli zaman diliminde cephaneyi güçlendirip yatırımcının güvenli limanı olmak için elimize fırsat geçecek.
A Para- A Haber ortak yayınında biraraya geldiğimiz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan öğrendik ki seçim sonrası Türkiye ekonomisini bir dakika durmadan geleceğe hazırlayacak yeni reformlar, stratejiler açıklanacak. Albayrak, "31 Mart yerel seçim sonucu ne olursa olsun, seçim sonrası önümüz çok açık. Atılacak adımlar hazır, önümüzdeki hafta bir kısmını paylaşacağız. Nisan ayıyla birlikte yol haritasını açıklayacağız" dedi. Seçimden sonra yabancı yatırımcılarla iletişim de artacak. Albayrak'ın IMF-Dünya Bankası, G20 toplantıları ve ABD ile 75 milyar dolarlık yeni ticaret hedefinin masaya yatırılacağı Türk Amerikan İş Konseyi toplantısı nedeniyle Washington ve New York'a gitmesi bekleniyor. Bunların yanı sıra Londra, Avrupa, Asya, Ortadoğu'yu ziyaret edip yatırımcılarla buluşacak. Albayrak, "Bu iletişimi biz hiçbir zaman bırakmadık, bırakmayacağız. Yakın markajı bırakmıyoruz" dedi. Yatırımcılar belirsizlikten kaçar. Dünya soru işaretleriyle boğuşurken Türkiye'nin kararlı adımlarla yatırımcılar için cazibe merkezi olacağı bugünden görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA