Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Üniversiteli girişimlere girişim desteği geliyor

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Açık Öğretim Fakülteleri dâhil ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Yarışma, çeşitli alanlarda yenilik içeren fikre sahip öğrencilerin, projelerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamayı hedefliyor.
Ayrıca öğrencilerden, 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda katma değeri yüksek projeler üretmeleri bekleniyor.
Tüm sektörlere yönelik yenilikçi uygulama fikirlerinin alındığı bu kategoride bölgesel ve/veya ulusal verimliliğe, kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayacak nitelikte girişim fikirleri aranıyor. Bu kategori geleneksel iş kollarında (sanayi, tarım, hayvancılık, enerji, çevre) verimlilik ve yenilikçi bakış sağlayacak uygulama fikirlerini kapsıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA