Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Milliyetçilik duygusuyla altınları bir bir topluyor

Rusya'nın Kırım'ı işgali sonrası Ukrayna'dan ailesiyle birlikte kaçmak zorunda kalan o günkü adıyla Viktoria Solnceva, bugün Viktoria Zeynep Güneş yüzmedeki en büyük gururumuz oldu. 23 yaşındaki milli yüzücü, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren altın madalyası ile büyük bir başarıya imza attı. Viktoria Zeynep, Ukrayna'dan kaçıp ülkemize sığındığında bazı ülkeler onu istemişti. Başarılı sporcu, ailesiyle birlikte kendisine kucak açan Türk halkına sevgisini ve hayranlığını gösterip milli formayı tercih ettiğinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Türklerin milliyetçilik duygusu, bayraklarına ve milli marşlarına olan saygısı, sevgisi beni çok etkiliyor." Viktoria Zeynep Güneş, ülkemizi başarıyla temsil ediyor ve bayrağımızı gururla taşıyor. Bugün Türkiye'deki milyonlarca göçmenden sadece biri. Bu başarı Türk devletinin yatırımları ve imkanlarıyla göçmen çocukların da nerelere gelebileceğinin bir göstergesi. Havuzda parlayan bu 'Güneş'in açtığı onurlu yoldan yeni isimler de yürüyecektir.

PEREİRA'YA SAHİP ÇIKIN!
Fenerbahçe 3 yıldır yaşadığı sıkıntılı günleri bu sezon daha erken yaşamaya başladı. Oysa daha üç hafta önce liderlik koltuğunda oturan bir Fenerbahçe vardı. Oynadığı maçlar futbol olarak çok parlak olmasa da sonuç olarak zirvedeydi. Şimdi Vitor Pereira gidecek mi kalacak mı diye papatya falları açılıyor. Pereira'yı Fenerbahçe'nin başına getiren insan Başkan Ali Koç.. Bu takıma gerekli transferleri yapan da Ali Koç... Önce şunu belirtelim ki yaşanan bu tablonun en önemli sorumlusu Koç ve yönetimidir. Trabzonspor maçının 23. dakikasında kalan bir yönetim ve strese boğduğu takım… Bugün gelinen noktada üzerinde büyük baskı hisseden oyuncular, bir hoca ve alınan kötü sonuçlar... Pereira'dan kurtulmak, Fenerbahçe'ye fayda sağlamaz. Hocanın geldiği ilk günlerde büyük methiyeler dizenler bugün gitsin diyor.. Portekizli teknik adamın gitmesi, Ali Koç'u da Fenerbahçe'yi de kurtarmaz. Hocasına sahip çıkan bir konuşma yapmadı Sayın Başkan. Hele de şu kritik günlerde! İster Aykut Kocaman gelsin ister Guardiola, Fenerbahçe'de şu an bir şey değişmez. Bu nedenle Fenerbahçe yönetiminin yapacağı tek şey hocasına sonuna kadar sahip çıkmak.

YALÇIN'I ANCAK TARAFTAR GÖNDERİR!
'Sergen Yalçın niye eleştirilmiyor' deniyor... Sonuçta Pereira kadar o da başarısız. Rakamlar bunu destekliyor. Ancak 1-Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın efsanesi klişesi var. 2-Sergen hoca geçen sezon Beşiktaş'a iki kupa kazandırdı. Yalçın'ın, Pereira'ya göre kredisinin olması son derece doğal. F.Bahçe tam 3 yıldır başarısız... Beşiktaş bu hafta Trabzonspor ile ligin final niteliğindeki maçlarından birine çıkacak. Beşiktaş kaybederse puan farkı 10 olacak, kazanırsa zirveye yaklaşacak. Sergen Yalçın'a yapılan eleştiler kısık sesli de olsa Trabzon maçını kaybederse o zaman farklı bir tablo ortaya çıkabilir. Ama şunu da net şekilde ifade etmek gerekir. Taraftar istemediği sürece ne kadar başarısız olursa olsun takımın başında kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA