Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bi türlü aklım almıyor. Birader, turizm sezonuna giriyoruz.. Ama bizim Marmaris'te hâlâ caddeleri kazıyorlar kardeşim. Yani bu kadar abukluk olur. Kazılan yerlerin arasında şehre ana giriş de var, iyi mi?.. Yani adam uçaktan inmiş Marmaris'e geliyor. Gelemez.. Orası kazılmış, buraya topraklar yığılmış, kepçeler, işçiler.. Labirent gibi.. Aralardan dolanıp yolunu bulacak..
Şu işe üç, dört ay önce başlanamaz mı? Efendim hava şartları.. Bu devirde hava şartı mı kaldı, artık kar yağarken asfalt dökülüyor.. Hayır anlayamadığım hadi Belediye Başkanı ve ekibi turizmi bilmiyor. Valilik duruma neden müdahale etmiyor.. Ki Muğla Valisi Fatih Şahin, bildiğim kadarıyla turizme büyük önem veren biri.
Geçen yıl da Marmaris'te durum aynıydı, seyahat acenteleri turistleri Antalya'ya kaydırdılar. Haklıydılar, çünkü şehir topallayanlarla doldu (!) Yabancılar ha bire çukurlara düştüler. Bu yıl da durum aynı olursa şaşmam.
Şimdi övünülüyor.. Muğla iline gelen turist sayısı 3 milyonu geçmiş. Muğla deyince Marmaris'iyle, Bodrum'uyla, Göcek'i, Fethiye'si, Datça'sı tüm Ege- Akdeniz'in en güzel yerleri.. Bu kadar geniş coğrafyada 3 milyonu biraz aşan turist. Hep söylerim, Eyfel Kulesi'ne bunun iki misli adam çıkıyor. 3 milyonun lafı mı olur? Lakin, Marmaris' deki gibi belediye yönetimleri olursa bu rakamı öpüp başımıza koymak lazım galiba.
Marmaris'ten Antalya'ya geçecek olursak..,
Geçen gün internette dolaşırken gözüme çarptı. Fox News'a göre Antalya dünyanın en büyük 3 'üncü turist çeken kenti. Ben 4'üncü biliyordum. Geçen senenin rakamlarına göre Amerikalılar, Antalya'yı New York'un önüne koymuşlar. Gene, birinci Londra ikinci Paris. Fakat bana göre Antalya'nın ayrıcalığı var. Çünkü Manş tüneli yapıldıktan sonra İngilizlerle Fransızlar ha bire gidip geliyorlar. Hızlı trenle nihayet 20 dakika. Zırt-pırt git gel. Antalya öyle değil. Binlerce kilometre uzaktan gelen var.. O açıdan bakıldığında İngiltere ile Fransa arasındaki turist trafiğinin başka bi şekilde değerlendirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum.
İnşallah bizde bu yıl turizm, bi yerlerde savaş mavaş çıkmazsa, geçen yıla göre daha iyi olacak. Tahminler 33 milyonu buluruz şeklinde. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün rakamlarına göre geçen yıl 31.7 milyon turist gelmiş. İnternette bazı yabancı kaynaklar bunu 33.6 milyon gösteriyor, ama bizimkilerden daha iyi bileceklerini sanmam. Yoksa casus uydularla turist trafiğini mi izliyorlar!
Bana ulaşan ilginç bi haberle mektubumu bitireyim Abuzittincim. Mersin Amatör Ligi'nde Anamur Belediye Spor adında bi futbol takımı varmış. Bölgesel Amatör Lig'e çıkmışlar. Özellikleri, bu sezon play offlar dahil, oynadıkları 30 maçı da kazanmaları. Beraberlik filan yok. Futbolu takip edenler bunun bi Dünya Rekoru olduğunu söylüyorlar. 1972-73 liginde Portekiz'de Benfica üst üste 29 galibiyetle resmi rekorun sahibiymiş. Anamurlu genç futbolcular "Artık bu rekorun bize geçmesi lazım" diyorlar. Teknik Direktör Erkan Karaman'la genç ekibini yakın zamanda 3. Lig'de görürsek şaşırmayalım.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr
(Pazar'dan kaldı, biliyorsunuz artık. Özürler. hu.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA