Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Opet’e alkış!..

Vatan sevgisini ve özlemini, sılayı hem de bu kritik günlerde öyle güzel dile getiren bir reklam yapmış ki, Opet, Arda ile.. Kaç kez seyrettim, hem sinemada, hem TV'lerde.. Her defasında bayıldım. Dün Mevlüt'ün yazısını okuyunca da şaşkına döndüm..
Bir güzellik ancak böyle tepetaklak edilir..
Her yurt dışı dönüşü, gurbette iki gün bile kalmış olsam, uçaktan inince toprağı öpesim gelir, kaç defa yazdım bu köşede..
"Havasına, suyuna, taşına toprağına" hasrettir bu.. Bunu dile getiriyor reklam.. "Kim yurt dışına çıksa, yemeklerimize duyulan özlem dile getiriliyor. Bu klişelere doymadık mı" diyor Mevlüt!. Bu ülke edebiyatı, musikisi sıla özlemi ile doludur Mevlüt!. Bıkılmaz.. Vatan özleminden bıkılmaz.. Vatanın herşeyi özlenir.
"Anlamazsın dede anlamazsın" lafını milliyetçi, ırkçı buluyor Mevlüt!. Vatanı özlemekten bile utanır hale gelmişiz yani.. Ayıp kime, Mevlüt!.
"Milyon dolar kazanan, Lamborgini'ye binen özlem çeker mi, niye onu anlayalım, onun yanında olalım" diyor Mevlüt.., Tam da onu diyor işte reklam..
"Dünyanın hiçbir varlığı, serveti, vatan, ocak, yuva hasretini gidermez.."
Arda'nın Bayrampaşa özlemini, hala Bayrampaşa'dan kopmadığını hiç duymadın mı Mevlüt?."
Arda'nın yanında olmak zorunda değilsin.. Pek çok Fenerli de senin gibi düşünüyor.. Biz öyle değildik. Bizim kuşak milletçe, Lefter'in, Can'ın, Şükrü'nün yanındaydı, kulübüne bakmadan.. Ülkemi, insanımı temsil ettiği için..
Önce Ali Şen, sonra Aziz Yıldırım, "Ezeli rekabet, ebedi dostluk"u inkar edip, "Düşman" lafını telaffuz etmeye başladığından beri, "Millet" kalmadı. "Milli" kalmadı. Öyle bölündük ki, Fener, Galatasaray statlarında Milli Maç bile oynayamaz hale geldik.
O kafa Arda'nın yanında olmaz tabii..
Arda'nın yanında ol, olma.. O senin bildiğin şey.. Ama bu reklama "Aşırı duygusal ve milliyetçi" dersen, ben ve benim gibi düşünen milyonlar asla senin yanında olmaz, Mevlüt!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA