Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rüzgar’ın asıl suçu!.

Beni yıllardan beri okuyanlar iki şeyle hep mücadele ettiğimi bilirler..
Bir.. Bu ülkede trafik cezaları yok denecek kadar küçük. Bu yüzden Türkiye hiç bir uygar ülkede görülmedik bir trafik terörü, anarşisi yaşıyor..
İki.. "Herkes suçluluğu kesinleşene kadar masumdur" ilkesi gereği, nerdeyse cezaya dönüşen tutuklu yargılanmalarla ilgili yasa değişmeli. Gerekirse ağır kefalet bedelleri konarak, ya da denetimli kontrol altına alınarak mahkumiyet kesinleşene dek yargılama tutuksuz olmalı.. (En acı örnekleri Ergenekon ve Balyoz davalarında yaşadık.) Hem de ne ölümlü kazalarda (Adam sarhoş, ehliyetsiz, kaldırıma çıkıp adamı eziyor mesela) yargılamalar tutuksuz devam etti. En fazla ilk celseye kadar yattılar. Sonra da ucuz hapislerle çıktılar.
Cüneyt Ağbim (Koryürek), Ercan dostum (Arıklı) mezarda.. Onları öldürenler direksiyon başında.. Kaç defa yazdım, hatırlarsınız.. "Birini öldürmek isterseniz ezin bu ülkede. Ceza meza görmezsiniz" diye..
Şimdi, "Ülke çapında uygulama buyken, Rüzgar Çetin kaç celse geçti aradan, hep 'Tutuklu yargılanmak üzere' ara kararı ile içerde, niye" diye sormaz mısınız?..
Hayır, yaptığı kazada ölen "Polis" olduğu için değil. Ölen Yargıç olunca bile "Tutuksuz yargılama" kararı verildi, bizde..
Rüzgar niye içerde, öyleyse?.
Babasının adı "Sinan Çetin" olduğu için. Sinan'ı bu ülkede sevmezler..
Sağcısı da, solcusu da..
Kıskanırlar da ondan..
O ayrı bir konu.. Ama "Bu antipatinin yarattığı mahalle baskısı yargıçları etkiliyor" diye düşünenlere, yurt çapında yıllardır süren uygulama ile karşılaştırarak "Hayır" demek kolay mı?.
Rüzgar'ın avukatı "Ölen, emniyet kemerini bağlamış olsaydı, kurtulurdu" dedi diye adamı linç ettiler. Adli Tıp durumu "Tıp" açısından inceleyip "Bağlı olsa ölmezdi" ya da "Fark etmezdi" kararı vereceğine "Polis emniyet kemeri bağlamak zorunda değildir" gibi kendisini hiç ilgilendirmeyen bir hukuk kararı verdi.
..Ve dün, bu ülkedeki her cep telefonuna olduğu gibi, benim cebime de ayni mesaj düştü..
"Emniyet kemerinin doğru kullanımı, kazalardaki ölüm riskini %70 oranında azaltmaktadır. Can güvenliğiniz için emniyet kemeri takmayı unutmayınız.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı.." Yani, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'na göre, kaza kurbanı, kemeri bağlı olsa, bugün yüzde 70 ihtimalle hayatta olacaktıysa, kazaya sebep olan kişi, ölümden nasıl yüzde 100 kusurlu olur?.
Adalet heykelinin gözü bağlıdır. Önüne geleni tanımasın, ayrım yapmasın, diye..
Adalet, herkese eşit uygulanmazsa, adalet olmaz, ondan!.
Rüzgar, herkes gibi yargılanmalı, cezası neyse herkes gibi almalı, mahkum olursa, herkes gibi çekmeli..
Herkes gibi!. Bu yazının amacı bu iki kelimedir!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA