Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nerde bu medya?.

Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü futbolcularından Robinho, Brezilya'nın Atletico Mineiro takımından, Sivasspor'a transfer oldu. Haberi davul zurna ile veren medyamız, arkasındaki gerçek için ölüm sessizliğinde..
Bilmemelerine imkân yok. Olay dünyada kıyamet kopardı, aylardır, hatta yıllardır.
Hepsini geç. Salı gecesi 90a'da ben anlattım, tüm ayrıntılarıyla.
Hâlâ satır yok.. Üstelik spora gelene dek, her sayfalarına "Kadına taciz, tecavüz" haberleri ve köşe yazıları bitmez tükenmezken..
Robinho, Real Madrid'den sonra Milan'da oynarken, 2013'te Milano'da bir gece kulübünde, beş arkadaşıyla beraber bir Arnavut turist kadına tecavüz etti. Toplu Tecavüz.. Uluslararası Hukuk dilinde Gang Rape!.
Mahkeme uzadı. Robinho ülkesine döndü, bu arada. Eylül 2017'de, 4 ay önce karar çıktı. Robinho 9 yıl hapse mahkûm oldu. İtalya, Robinho'yu Brezilya'dan geri istemedi. Çünkü Brezilya Anayasası, Brezilya vatandaşı olan suçluların iadesine izin vermiyordu.
Robinho'nun, herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine ayak bastığında, hemen yakalanıp İtalya'ya iade edileceği kesin. Ama Türkiye'den kaçan suçluları yıllardan beri iade etmeyen Avrupa'nın iade isteğine Türkiye uyar mı, bilemem.
Robinho, Türkiye'ye iade riskini göze alarak gelebilir mi?.
O zaman?.
Yani konuşulacak, tartışılacak çok şey var, bu transferin altında..
Ama dedim ya, hem de "Taciz, tecavüz" dünyanın gündeminde bir numarayken, bizim muhabir, editör ve köşe yazarları hemen her gün bu konuyla sayfa ve köşe doldururken, kadın yazarların bile susmasının sebebi ne olabilir, düşünüyor, düşünüyor, bulamıyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA