Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yasin ve Tolga değil, Belhanda ve Feghouli satılmalı!.

Galatasaray bu yıl transferde en ilgi çeken kulüp.. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ön elemesiz, direkt oynayacaklar.. O takımın başında da Şampiyonlar Ligi'ne en önem veren hocamız Fatih Terim var.
Ne var ki Galatasaray'ın transfer yapıp yapmaması, yapacaksa kaç para harcayabileceği, UEFA'ya bağlı. Onlar da kararlarını hâlâ açıklamadılar.
O zaman, Galatasaray'la ilgili haberlere tam şüphe ile bakmak lazım..
UEFA, limitle izin verirse, o limit içinde, "Sattığın kadar alabilirsin" derse, kimleri, kaça satabilirsin hesabıyla alacaklarını düşünebilirsin.
Şu anda her şey belirsiz, her şey sisler altında.
Ortada dolaşan "İstenmeyen" listeleri var. Bunlar geçen sene fazla şans verilmeyenler ve sözleşmesi bitenlerden oluşuyor. Kulüp kaynaklı bir haber yok. Çünkü başta Mustafa Cengiz ve Fatih Terim bu konularda ne kadar ketumdurlar en iyi bilenlerdenim..
Onlar susuyor, piyasayı kızıştırmak isteyen menecerler, zaten her türlü palavrayı atmaya hazır muhabirlere güya sızdırıyorlar. Oluyor manşet..
Onlara zerre itibar etmeden kendi düşüncelerimi söylüyorum..

***
Fatih Terim, Türk Futbolunun gelmiş geçmiş en büyük kulüp zaferine, 2000 yılında Türk ve Galatasaraylı futbolcularla ulaştı. Takımın iskeleti bizden kurulmuştu. Gelen üç yabancı, Taffarel, Popescu ve Hagi kendi ülkelerinde ve Avrupa devlerinde kariyerlerini tamamlamış ve emekli olmuşken Terim tarafından seçilmiş ve getirilmişlerdi. O yabancılar, etraflarındaki "Kulüp, takım ruhu"na öyle bir uydular, öyle bir havaya girdiler ki, Avrupa'nın en büyük kulüpleri Realler, Barcelonalar, İnter, Milanlar'da yakalayamadıkları başarıyı Galatasaray'da buldular ve zirveye çıktılar. Bir yabancılar lejyonuna gelseler, altı ay sonra geldikleri gibi giderlerdi.
Terim bunu en iyi bilenlerden.
Bu yıl da yaşadı..
Galatasaray, Fener'in, Beşiktaş'ın, Trabzon'un ve ülkenin beşinci şampiyonu Bursa başta, Anadolu Kulüplerinin en kötü sezonlarını yaşadıkları yılda, ancak son maçında şampiyon olabildi. Bu şampiyonlukta da en kritik rolü, iş içten geçmek üzereyken yabancıların yerine oyuna soktuğu Türkler, Sinan, Tolga, Yasin ve Eren oynadılar.. Canla başla oynayan "Galatasaraylı" Türkler..
Terim seneye bu takımın iskeletini gene Türkler'den kurmalı..
Açık söylüyorum..
Sinan ve Tolga değil mesela, sadece kendileri için oynayan Feghouli ve Belhanda satılmalı mesela..
Bunların sorumsuzlukları, bunların kendi kaptırdıkları topların bile peşinde koşmamaları yüzünden kaç gol yedi Galatasaray, ne belalar atlattı.
Şimdi kendinizi bu iki ruhsuz adamı kenarda izleyen Türk futbolcuların yerine koyun?.
"Hala bunlar oynuyor, ben kenardayım" demez misiniz?. Derseniz ne hale gelirsiniz?.
Yasin bu ülkenin en pahalı kanat adamlarından biri olabilirdi. Terim ona güvense, mesela Feghouli yerine Yasin'i devamlı oynatsa, hatalarını düzeltse, bu sene transfer ayında en "İştah kabartan" Galatasaraylı Rodriguez değil, Yasin olurdu.
Galatasaray Yasin'i satarsa büyük hata yapar. Fatih bu yıl Yasin'i kazanmalı..
Sinan da aynen öyle. Tolga da..
Bunlar yürekleri ile oynayan adamlar. Her takımın böylelerine ihtiyacı var.
En çok da Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan oynayacak Galatasaray'ın var.
Sahaya bir "Yabancılar Lejyonu" değil, yapısı, iskeleti "Galatasaraylı" olan bir takım sürmenin anlamını en iyi bilen Hocadır, Fatih Terim!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA