Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güne gel Fatih!.

Fatih, Fatih Portakal.. Bu ülkenin tek muhalif ana haber yapan kanalı. "Bu yüzden de, iktidar eğilimlilerin reytingleri bölününce o tepede tek kalıyor" diyebilirsiniz ama, her zaman birinci olmasında, Fatih'in kişisel yetenekleri, dili, mizahının da rolü büyük.
Salı akşamı, merakla açtım, "Seçimsiz 4 yıl"ın başladığını Başkan'ın bizzat açıkladığı günün akşamı..
İzlerken şaşkına döndüm..
Seçim dönemi 23 Haziran'da bitmiş, daha o gece Binali Yıldırım'ın her gönlü alan konuşmasıyla, yepyeni bir dönemin başladığının işareti verilmişti.
Ertesi gün SABAH, tüm ulusumun özlemlerine cevap veren bir birinci sayfa ile çıkmış, salı günü de Başkan Erdoğan, gene tüm ulusu sevince boğan bir "Yeni dönem başlıyor" konuşmasını yapmıştı..
Şimdi Fatih, Fox'ta ne diyecekti?.
İzlediklerime, hem Fox, hem mesleğim adına üzüldüm.
Fatih, 23 Haziran'la birlikte pek çok şeyin geride kaldığının, ülke gündeminin siyah ile beyaz kadar değiştiğinin farkında değildi sanki.
Hâlâ seçim öncesinin haberlerinden görüntüler, söylemleri ekrana ve yayına getiriyor, hala onları yorumluyordu. 5 dakika.. 10 dakika.. 20 dakika..
Hâlâ bugüne gelmedi, gelemedi Fatih!. Hâlâ öfke.. Hâlâ ağır saldırı üslubu.. Hala ülkede olan güzel ve hem de nasıl güncel gelişmelerden tek kelime söz etmeme.. Hala güzel tek şey söylememe..
"Çok yazık Fatih" dedim, kapadım televizyonu, kendimi dışarı attım..
Tüm dünyada, yayın organları, iktidar veya muhalefet eğilimli olabilirler.. Ama bir tarafa eğilimli olmak, öbür taraftaki güzel ve doğrulara gözleri kapamak, kendi tarafındaki yanlışlardan hiç söz etmemek değildir.
Tek gözle baktınız mı gündeme, inandırıcılığınızı kaybedersiniz.
Mesleğimizin "Haber kutsal, yorum hürdür" ilkesi budur, Fatih!.
Bu ülke insanı artık, savaş, kavga, kin, nefret, öfke değil, sevgi ve barış istiyor.
Mut istiyor, umut istiyor..
Seçim bitti Fatih.. 4 yıl sandık yok..Yani hâlâ ve hala sandık programı yapmanın anlamı da yok!.
İstanbul'da yeni bir Belediye Başkanı var. Hem de az tanınan, geçmişi, onu İstanbul'un başına getiren yolu bilinmeyen bir yeni Başkanı..
Onu haber yapsana!.
Kimdir?. Nerden geldi?. Neler yaptı?. Neler yapacak?.
Halk onu merak ediyor Fatih!. Senin eskimiş haber ve kavgalarını değil!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA