Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cahide’de Budweiser!.

Kazım Baba anılmak istedi gene.. Ondan nakletmiştim..
Dünya Bira Kongresi toplanmış. Akşam büyük patronlar buluşacak.. Önce Pilsner patronu gelmiş. Bir Pilsner söylemiş.. Sonra Heineken patronu.. O da Heineken ısmarlamış..
Ardından Efes Pilsen.. O da Efes tabii..
Beş on dakika sonra, masadaki son koltuğa Budweiser Patronu oturmuş ve garsona "Bir Cola lütfen" deyince, herkes hayret ve şaşkınlıkla ona dönmüş..
Bud patronu eliyle masadaki şişeleri göstermiş..
"Baktım kimse bira içmiyor" demiş.
"Ben de size uyayım dedim!." Budweiser benim keyifle içtiğim tek biradır.
Amerika seyahatlerimde tatmış ve sevmiştim.
Televizyonlarda eksik olmayan reklamlarındaki slogandı Bud Patronuna ithaf edilen şaka..
"If you are out off Bud, you are out off beer!.." "Bud'ınız yoksa, biranız yok demektir." İzmir'i anlatıyordum ya.. Alaçatı Cahide'de oturduk, hep beraber.. Millet içeceklerin siparişini veriyor.. Sıra bana geldi.
"Biranız var mı?."
"Evet efendim.."
"Yabancı?."
"Evet efendim.."
"Budweiser var mı?."
"Var efendim.."
Gitti çocuk.. Herkesin içeceği geldi, atıştırmalıklarla, masa donandı. Benim Bud yok..
Etrafa bakınırken siparişi alan çocuk koştu..
"Efendim stokta Bud kalmamış.. İzzet Bey (Patron, yakışıklı İzzet Çapa) "Hıncal abime 'Yok' diyemeyiz" demiş, Alaçatı'ya adamlar salmış.. Yarım saat daha bekledik.. Delikanlı gene geldi..
"Hıncal Bey!. Bu saatte açık olan her yere baktırdık.. Hiç birinde Bud yok.." "Dert etmeyin" dedim.. "Ben laf ola diye söyledim zaten.. Bol buzlu bir kola getirin yeter.." Muzaffer Tagıl kardeşim, yani İzmir'in tek Muzosu, yanımda oturuyor.. Elinden telefon düşmez. Bu yüzden kızarım ona.. Gene telefona eğmiş başını.. Çevirip duruyor. Yerinden kalktı, çıktı, gitti. 5 dakika sonra döndü..
Elinde ne var?.
Bildiniz.. Bud!.
Muzaffer dünyanın en iyi ve en hızlı sorun çözen adamlarından biridir. Otelcilik işinde mucize adam olmasının sebebi de budur..
Enzo'yu aramış. "Hıncal Ağbim Bud istiyor bulabilir misin" demiş.. Enzo nerden bulmuşsa bulmuş. Koşturmuş. Yarı yolda buluşmuşlar.
Muzo şişeyi almış..
Bendeki utancı düşünebiliyor musunuz, yanında "Ne dostlarım var be" demenin keyfi, zenginliği ve gururu ile..
Siz o birayı nasıl içerdiniz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA