Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Anlamlı etkinlik

İzmir'in tanınmış, etkin iş kadınları, yarın akşam çok anlamlı bir etkinliğin altına imza atıyorlar. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak etkinlikte, 11 otistik çocukla dans edecekler.
Elbette dansın amacı "Yağmur Çocuklar Projesi" kapsamında gerçekleşecek.
Günlerdir çalışıyorlar; 11 kadın, 11 otistik çocukla tango yapacak.
Kadın Meclis Üyeleri Derneği'nin (KAMED) düzenlediği etkinliğin ana amacı, bu organizasyondan otistik çocuklar için kullanılmak üzere sadece bir gelir elde etmek değil. En temel amaçlardan biri toplumda 'otistik çocuklar' ile ilgili bir farkındalık yaratmak. Onlarla birlikte ailelerinin o çocuklara verdiği içten desteğe bir moral zemini oluşturmak.
KAMED Başkanı Ayşe Akın, otizme dikkat çekmek ve daha çok ailenin çocuklarına eğitim görmesi için imkan sağlamak istediklerini vurguluyor. Akın, 24 Ocak'taki gecede birbirinden farklı gösterileri otistik çocuklarla birlikte sahneleyeceklerini belirtiyor. Geceden elde edilecek gelirler ise Anadolu Otizm Eğitim ve Mücadele Vakfı, Konak Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne bağışlanacak. Bu arada güzel gecenin bir öyküsü de olacak.
Gecenin librettosunu yazar Yılmaz Karakoyunlu kaleme aldı; prodüktörlüğünü ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Kenan Gökkaya yapıyor. Ulvi Puğ da, destekçiler arasında.
KAMED Başkanı Ayşe Akın, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, EGİAD Başkanı Seda Kaya, Proje Yürütme Kurulu Başkanı Gülnur Vural, Yeşim Veryeri, eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Egeli Sabah Yazarı Berrin Birer Tuncel, Koruncuk Diş Hekimi Oya Ağca, EGİAD Yayın Üyesi İrem Pehlivanoğlu, Melis Barçın ve İç Mimar Defne Atakan otistik gençlerle dans edecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA