Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Egem35

Ege-Koop, İzmir'de 30 yılda binlerce kişiyi konut sahibi yapan bir kurum. Süreç içinde bu katılımcı özelliği nedeniyle, ciddi bir "sivil toplum örgütü" işlevi üstlendi. Aylar önce oluşturulan Ege-Koop Proje Merkezi, İzmir'in kentsel ve ekonomik gelişimi konusunda, farklı öneriler getiriyor. Elbette bu önerilerin uygulanabilir olabilmesi, sadece Ege- Koop'un niyetiyle mümkün değil. Örneğin, İzmir'in "Sağlık Serbest Bölgesi" ilan edilmesi önerisi, öncelikle hükümet tarafından hayata geçirilebilecek önemli projeydi. Belli bir noktada üzerinde konuşuldu, şimdi hükümet cephesinde değerlendirme aşamasında. Sadece İzmir için de değil; Türkiye'nin başka kentleri de "Sağlık Serbest Bölgesi" olma arzusunda. Zaten Sağlık Bakanlığı da, bu konu üzerinde kurduğu bir komisyon ile çalışmalarını sürdürüyor.
Ege-Koop'un sunduğu ikinci projesi ise İzmir girişinde, Adnan Menderes Havalimanı'ndan sonra trafiği rahatlatabilecek, adının "Atayol" olduğu, nitelikli bir öneriydi. Elbette bu önerinin de muhatapları belli. Bir yanda İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yanda ise Karayolları var.
Sonuçta Ege-Koop, İzmir üzerine düşünen, proje öneren konumda olmaya devam ediyor.

MUHTARLIKLARIN KATILIMI
Dün İzmir Hilton'da izlediğimiz basın toplantısında ise Ege-Koop bu kez, "EGEM35" adlı bir proje önerdi. Egeli Sabah'ta detaylarını okuyabilirsiniz. EGEM35, 80'li yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu, daha sonradan TANSAŞ olmaya kadar uzanan, "tanzim satış" modelini anımsatıyor. Yani EGEM35, bir nevi sosyal perakendecilik öneriyor. Elbette proje hamiliği için, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğü gerekiyor. Yani dolaylı yoldan da olsa, proje önerisi direk İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik hazırlanmış.
Büyükşehir Belediyesi hamiliğinde olması istenen; her mahallede, muhtarlıkların da katılımıyla kurulacak satış birimlerinde, üretici ile tüketiciyi aynı noktada buluşturma iddiasında; doğal ürünlerin uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılması hedeflenen, bir proje önerisi.
Hiç kolay olmayan, güzel, nitelikli; ama hayata geçebilecek, heyecan verici bir proje.

PROJE İÇİN ÖNERİLER
Ege-Koop'un çalışkan Başkanı Hüseyin Aslan, kamuoyuna net olarak açıklamasa da; bu öneriler dizisiyle, gönlünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı yattığını, herkese göstermeyi arzuluyor. Aslan, proje öneri demetlerini sürdüreceklerini vurguluyor. Sanıyorum bu da, bir kentin belediye başkanlığına aday olma çabasının; farklı, ama akıllıca bir yolu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA