- Kitap için araştırma yaparken bulduğunuz ilginç şeyler var mıydı?
- Örneğin Adana yöresinde 'metüs' diye bir şey var. Bir kitapta buldum. Ben anlamını bilmiyorum. Büyüklere sordum, onlar da bilmiyor. Eğer ben ona cevizle doldurulmuş limon dolması dersem, o zaman bunu herkes anlayabilecek. Dilimleyerek, çiğ köftenin yanında bile yenebiliyor. Limonun içi yok, dışı da yok, sadece beyaz kabuğu var. İçini cevizle doldurup, içine az da sarımsak koyup zeytinyağında 15 gün bekletiyorsun. Yine o kitapta beğendiğim nane turşusu vardı. Taze nane, limon, sirke, tuz ve su var içinde. Bursa'da yapılıp Topkapı Sarayı'na getirilirmiş. Mesela bir kayısı dolması var. Bildiğin zeytinyağlı dolma içi gibi hazırlanıyor, kayısılar doldurulup zeytinyağıyla pişiriliyor. Ben pişirirken, kayısıya çok yakıştığını düşündüğüm tane yenibahar da koydum.