Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir Çift Ayakkabı

Erzurum'dan güç bela dönebildim. İki gün boyunca sis ve kar nedeniyle kente uçak inemedi, kalkamadı.
Pazartesi akşamı TRT Okul'daki canlı yayınıma zor yetiştim. Ama havaalanları ve uçaklar arasında geçen o sıkıntılı anlarımda, yanımda beni son derece rahatlatan, kabusu pembe bir rüyaya dönüştüren harika bir yol arkadaşım vardı. Sunay Akın'ın son kitabı Bir Çift Ayakkabı...
Aslında kitap piyasaya çıkmadan önce 'fragmanını' bu köşede yayınlamıştım. Hani aya ilk ayak basan astronot Neil Armstrong'un aydan aldığı taş örnekleri fazla ağırlık yaptığı için, 30 bin dolar değerindeki özel yapım ayakkabılarını ay yüzeyinde bıraktığı hikaye... Daha sonra aya giden tüm astronotlar aynı şeyi yapmış ve mehtaplı akşamlarda aşıkların yanak yanağa izlediği o Ay, kocaman bir ayakkabı dolabına dönmüştü.
Bu hikaye ne ki? Kitapta daha neler neler var... Okuyacakların keyfi kaçmasın diye bir tekini bile anlatmayacağım.
Kitabı okurken, aklıma askerlik günlerim geldi. Bana verilen asker botu ayağımı fena vuruyordu. Değiştirme imkanım da yoktu. İzmir'in 40 derece sıcağında, botum vurmasın diye tabanına keçe koyuyordum. Cehalet işte, ayaklarım iyice yanıp kavruluyordu. O günlerde bir daha bot giymemeye yemin etmiştim.
Uçakta Sunay'ın kitabını okurken, ayağımın acıdığını hissettim. Giydiğim kar botu, tam da 'dil' kısmından ayağımı fena halde vuruyordu. Sanırım ayakkabılar 'dile' gelmişti: "Büyük numara giy, büyük söz söyleme" diyorlardı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA